reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Domácí sušená rajčata
Autor: Michal Šajmir Domácí sušená rajčata

Domácí sušená rajčata

Hodnoceno: 100x
Zakonzervujte si opravdovou chuť léta. Chuť zralých rajčat bude díky sušení ještě intenzivnější. Tuhle laskominu mlsejte jen tak nebo ji použijte do salátů či k těstovinám.
do 2 hodin

reklama

Suroviny

reklama

Postup

  1. Na plech položte papír na pečení a rozložte na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolte a okořeňte sušenou bazalkou.
  2. Postup sušení: V troubě rozpálené na 180 ˚C sušte 30 minut, pak snižte teplotu na 140 ˚C a sušte dalších 30 minut. Nakonec snižte teplotu na 100 ˚C a sušte posledních 30 minut.
  3. Usušená rajčata vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Do předem připravených sklenic poskládejte rajčata společně s na plátky nakrájenym česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem, aby byla rajčata ponořená, a máte hotovo.
Domácí sušená rajčata
Autor: Michal Šajmir Domácí sušená rajčata

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

reklama

Související témata: sušená rajčata , Malá jídla

reklama