Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Domácí sušená rajčata
Zakonzervujte si opravdovou chuť léta. Chuť zralých rajčat bude díky sušení ještě intenzivnější. Tuhle laskominu mlsejte jen tak nebo ji použijte do salátů či k těstovinám.
do 2 hodin
Suroviny
- oválná zralá rajčata 1 kg
- Česnek 8–10 stroužků
- sušená bazalka 3–4 lžíce
- Olivový olej
- mořská sůl
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na plech položte papír na pečení a rozložte na něj napříč rozříznutá rajčata. Každé rajče osolte a okořeňte sušenou bazalkou.
- Postup sušení: V troubě rozpálené na 180 ˚C sušte 30 minut, pak snižte teplotu na 140 ˚C a sušte dalších 30 minut. Nakonec snižte teplotu na 100 ˚C a sušte posledních 30 minut.
- Usušená rajčata vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Do předem připravených sklenic poskládejte rajčata společně s na plátky nakrájenym česnekem. Na závěr zalijte olivovým olejem, aby byla rajčata ponořená, a máte hotovo.
Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com