Suroviny
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- celer 2 řapíky
- cuketa 1 ks
- dýně 1 ks
- česnek 4 stroužky
- červená paprika 1/4 lžičky
- tymián 1/4 lžičky
- rozmarýn 1/4 lžičky
- zeleninový vývar 1 l
- bílé fazole 2 plechovky
- loupaná rajčata 1 plechovka
- mangold 3 hrsti
- cukr krupice 1 lžíce
- vinný ocet 1 lžíce
- sůl
- pepř
- sýr pecorino
- chléb
Postup přípravy
- V hrnci nechte rozehřát olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, mrkev, celer, cuketu a dýni. Smažte asi 4 minuty, pak přidejte česnek, papriku, tymián a rozmarýn a na mírném plameni nechte smažit asi 30 minut.
- Vmíchejte vývar, fazole a rajčata, uveďte do varu, snižte plamen a přidejte nadrobno nakrájený mangold neboli kadeřávek. Nechte zvolna vařit 15 minut, ponorným mixérem pak polévku zčásti rozmixujte, aby v ní zůstaly hrubší kousky i celé fazole.
- Dochuťte ji cukrem, octem, solí a pepřem a podávejte, případně s plátky sýra a nasucho opečenými krajíčky chleba.
Vyzkoušejte také polévku z červené čočky s rajčaty podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Polévka z červené čočky s rajčaty