Suroviny
- květák 300 g
- mrkev (větší ) 2 ks
- cibule 1 ks
- krájená rajčata (konzervovaná ) 400 g
- zeleninový vývar 500 ml
- červené fazole (předvařené ) 200 g
- česnek 1 stroužek
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Květák očistěte a nakrájejte na drobné růžičky, mrkev oloupejte a nakrájejte na plátky, cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. Zeleninu vsypte do hrnce, přidejte rajčata, zalijte vývarem, zlehka osolte, přiklopte a přiveďte k varu.
- Ztlumte teplotu, vařte 15 minut, přisypte fazole a vařte ještě 10 minut. Odstavte a nechte trochu zchladnout.
- Polévku rozmixujte dohladka a dochuťte solí, pepřem a prolisovaným česnekem.
PRIMA TIP: Pokud chcete mít v polévce i do čeho kousnout, před mixováním odeberte asi čtvrtinu zeleniny a fazolí, a poté ji vraťte již do hotového krému.
Krémová fazolová polévka se zeleninou 2 Zdroj: Jíme zdravě ze spíže