návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Domácí italské sugo

Hodnoceno: 0x
do 1,5 hodiny
Domácí italské sugo
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Domácí italské sugo
Rajčata se hodí do leča, kečupu, můžete je připravit pečená ve vlastní šťávě, ale výtečná jsou samozřejmě na italské sugo – nenahraditelnou klasiku. Využijete ho na pizzu nebo třeba do těstovin. Recept je sice trochu časově náročnější, ale domácí je domácí. :)

Článek

Pečené ratatouille  Foto:

Nejlepší recepty na letní večeře s rajčaty

Léto je obdobím, kdy dozrávají rajčata, kterým slunce dodá nezaměnitelnou vůni a výtečnou sladkokyselou plnou chuť. Užijte si jejich sezonu naplno a připravujte je syrová...

Postup

  1. Rajčata omyjte, vyřízněte "bubáky", přepulte a zbavte je semínek s vodnatou dužinou. Pokud byste nechali vodu v rajčatech, budete muset déle vařit a hlavně výsledná chuť bude kyselejší.
  2. Rajčata dejte do hrnce a pozvolna vařte až do úplného rozvaření. Nepospíchejte, raději vařte déle a za mírného probublávání, abyste se zbavili přebytečné tekutiny.
  3. Jakmile jsou rajčata rozvařená, rozmixujte je pomocí ponorného mixéru a všechno důkladně propasírujte.
  4. Vraťte zpět na zdroj tepla a svařte ještě do požadované hustoty. Osolte podle chuti, můžete přidat ještě trochu třtinového cukru, srazíte tak případnou kyselost, a přilijte olej.
  5. Důkladně promíchejte a přidejte posekanou nebo natrhanou bazalku. Plňte do skleniček, velikost si určete sami, podle toho, na co sugo budete používat. Sterilujte 20 minut při 80 °C.

Domácí italské sugo Foto: Domácí italské sugo; foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto: