Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- pórek 2 ks
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- česnek 2 stroužky
- tymián 1 lžička
- mletá sladká paprika 1 velká špetka
- drůbeží vývar 1,2 litru
- bílé fazole 1 plechovka
- červené zelí 4 listy
- citronová šťáva 2
- sůl
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej a smažte na něm pórek, mrkev a celer asi 5 minut, až zelenina trochu změkne. Přidejte česnek a ještě 1 minutu smažte, přidejte koření a vlijte vývar.
- Uveďte do varu, vsypte scezené fazole a nakrájené zelí. Na mírnějším stupni vařte polévku asi 20 minut. Osolte ji podle chuti a rovněž podle chuti dochuťte citronovou šťávou.
- Podávejte ji posypanou petrželkou. Dobrá je k ní čerstvá bageta nebo jiné bílé pečivo.