Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- mrkev 200 g
- česnek (utřený) 2 stroužky
- rajský protlak (bez cukru) 30 g
- krájená rajčata (z konzervy) 200 g
- zeleninový vývar 1 litr
- červená čočka 150 g
- sušený tymián 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Na olivovém oleji osmahněte najemno nasekanou cibulku. Přidejte mrkev nakrájenou na kolečka a opékejte cca 5 minut. Do pánve přidejte utřený česnek a opékejte další 2 minuty. Přimíchejte rajčatový protlak, rajčata a vše zalijte vývarem.
- Polévku přiveďte k varu a přisypte červenou čočku společně s tymiánem. Vařte do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut. Polévku dochuťte solí a pepřem.
Vyzkoušejte i další recepty z červené čočky
Vyzkoušejte také recept na klasickou českou čočkovou polévku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE