Suroviny
- kuřecí prsa (např. DK Klatovy) 2 ks
- bílé fazole 1 konzerva (400 g)
- cibule (na kostičky) 1 ks
- mrkev (na kostičky) 2 ks
- řapíkatý celer (na kostičky) 2 řapíky
- česnek (nasekaný) 2 stroužky
- rajčatový protlak 1 lžíce
- brambory (na kostky) 2 ks
- olivový olej 1 lžíce
- kuřecí vývar 1 litr
- špenát (nebo mangold) 1 hrst
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- oregano (sušené)
- bazalka (lístky)
- strouhaný parmazán
Postup přípravy
- Kuřecí prsa uvařte ve vývaru, dokud nejsou měkká. Po vyjmutí z vývaru je nakrájejte na malé kousky.
- Na olivovém oleji osmahněte cibuli, mrkev, celer a česnek. Po několika minutách přidejte rajčatový protlak a nechte smažit další 2 minuty.
- Přidejte kuřecí vývar, nakrájené brambory a vařte 10 minut.
- Potom přidejte fazole a oregano. Vařte dalších 10 minut. Nakonec do polévky přidejte nakrájené kuřecí maso a nahrubo nasekaný špenát nebo mangold a nechte prohřát. Ochuťte solí a pepřem.
- Polévku podávejte s čerstvou bazalkou a strouhaným parmazánem.
Vyzkoušejte další variaci polévky minestrone podle návodného videoreceptu