Regionální potravina

Fazolová polévka s pikantní klobásou a uzenou paprikou

Moje hodnocení
10x

Na luštěniny bychom v jídelníčku rozhodně neměli zapomínat. Jenže přiznejme si to, ne každý si je zamiluje. Jestliže je ale dobře zamaskujete v perfektně dochuceném pokrmu, máte vyhráno. Jedním z nich je třeba pikantní fazolová polévka, v které nechybí výborná pikantní klobása a voňavá uzená paprika.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejdříve restujte tvrdý salám nakrájený na půlkolečka alespoň 5 minut, aby byl pěkně opečený, přidejte mrkev, celer, restujte 5 minut a pak přidejte cibuli na další 3–4 minuty. Přidejte česnek, uzenou papriku, chilli a římský kmín a restujte 1 minutu. Vlijte vývar a rajčata a zavařte.
  2. Do vroucího vývaru přidejte scezené fazole a vařte pozvolna, dokud nejsou fazole měkké (záleží na velikosti a stáří fazolí, počítejte 30–45 minut).
  3. Nakonec polévku osolte a opepřete. Servírujte s nasekanou petrželkou.

PRIMA TIP: Dobrá klobása nebo salám dodá polévce výraznou chuť. My jsme použili Jestřebický rancher od WIFCOM a. s. O co že se vůbec jedná? O naprostou pecku z kategorie uzenin! Vyrábí se podle tradiční maďarské receptury výhradně z vepřového masa pocházejícího od farmářů z blízkého okolí Jestřebic poblíž Benešova. Má výraznou pikantní chuť. Věříme, že si jej zamilujete stejně jako odborníci na kvalitu potravin, protože byl v roce 2020 oceněn Regionální potravinou ve Středočeském kraji.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty