Najděte si recept
Na co máte chuť?

Španělská fazolová polévka
Fantastickou chuť, vůni i barvu dodá této polévce uzená paprika a klobáska chorizo. Určitě jí uvařte pořádný hrnec, jeden talíř vám stačit nebude :) Navíc se hodí i k zamrazení, takže ji můžete mít vždy po ruce.
do 30 minut
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- Olivový olej 2 lžíce
- červená cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- Chilli paprička 1 ks
- užená paprika 2 lžičky
- Anglická slanina 8 plátků
- sekaná rajčata 2 konzervy
- kuřecí vývar 1 litr
- chorizo klobása 2 nožičky
- hladkolistá petržel 1 hrst
- bílé fazole 1 konzerva
- sůl a čerstvě namletý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hrnci rozehřejte olivový olej a pomalu na něm osmahněte dozlatova nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, chilli papričku a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte uzenou papriku, promíchejte, aby se rozvoněla, a zalijte rajčaty a vývarem. Nechte povařit asi 15 minut.
- Přidejte nakrájené klobásky a slité fazole a vařte další 3 minuty. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zasypte nasekanou petrželí.
- Servírujte horké s dobrým pečivem.