Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- červená cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- chilli papričky 1 ks
- uzená paprika 2 lžičky
- anglická slanina 8 plátků
- drcená rajčata 2 konzervy
- kuřecí vývar 1 litr
- klobása chorizo 2 nožičky
- hladkolistá petržel 1 hrst
- bílé fazole 1 konzerva
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- V hrnci rozehřejte olivový olej a pomalu na něm osmahněte dozlatova nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, chilli papričku a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidejte uzenou papriku, promíchejte, aby se rozvoněla, a zalijte rajčaty a vývarem. Nechte povařit asi 15 minut.
- Přidejte nakrájené klobásky a slité fazole a vařte další 3 minuty. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zasypte nasekanou petrželí.
- Servírujte horké s dobrým pečivem.