redakce Prima FRESH

Plněné chouquettes s kořeněným krémem diplomat – elegantní moučník z odpalovaného těsta

Moje hodnocení
0x

Objevte sladký klenot francouzské kuchyně jménem chouquettes. Potěší každého milovníka jemných dezertů a okouzlí skvěle dochuceným krémem diplomat. Navíc tento recept pochází přímo od šéfcukrářky OREA Spa Hotel Cristal!

35 porcí
150 minut
francouzská

Odpalované těsto:

Krém:

Postup přípravy:

  1. Odpalované těsto: Do hrnce dejte mléko, sůl, cukr a máslo, přiveďte k varu a až se máslo rozpustí, odstavte a přidejte mouku. Pořádně zamíchejte, vraťte na sporák a míchejte, dokud se těsto nezačne oddělovat od stěn hrnce.

  2. Těsto přendejte do mísy a míchejte protínací metlou, dokud těsto nevychladne na cca 50 °C. Vejce pokojové teploty promíchejte a postupně přidávejte do těsta. Až máte těsto lesklé a jemně klesá.

  3. Pomocí cukrářského sáčku a hladké špičky stříkejte na plech s pečicím papírem malé bochánky, které potřete vodou a posypte perlovým cukrem. Pečte na 170 °C dozlatova. Po upečení nechte vychladnout.

  4. Krém diplomat: Do hrnce s mlékem dejte všechno koření a kůru z pomeranče, zahřejte na 80 °C a pak sundejte z plotny, přikryjte fólií a nechte 2 hodiny odstát. Pak mléko přelijte přes sítko, abyste odstranili koření a kůru.

  5. Mléko dejte hřát do bodu varu a mezitím v míse smíchejte žloutky, cukr a škrob. Ohřáté mléko za stálého šlehání přidejte ke žloutkové směsi, pak celou směs vraťte do hrnce a zahřejte do bodu varu. Ještě minutku provařte.

  6. Sundejte z plotny a přimíchejte máslo. Přendejte do mísy, přikryjte fólií a nechte vychladit v lednici. Poté směs vyšlehejte metličkou a přimíchejte vyšlehanou šlehačku.

  7. Dokončení: Chouquettes naplňte zespodu tenkou hladkou špičkou. Dejte na chvíli odležet do lednice a před podáváním pocukrujte.

Adriana Hromadová – cukrářská hvězda s vášní pro francouzskou eleganci i českou tradici

Cukrářství je umění, které vyžaduje nejen talent, ale také vášeň a nekonečnou touhu po zdokonalování. Adriana, šéfcukrářka OREA Spa Hotelu Cristal v Mariánských Lázních, je dokonalým příkladem toho, jak se může láska k cukrařině zrodit až v dospělosti – a přesto se stát osudovou cestou. Její příběh nezačal v dětství u mísy s těstem, ale až mnohem později. Postupně ji pečení pohltilo natolik, že se rozhodla změnit svůj život a vydat se na profesionální dráhu. Její kroky vedly až do Francie – kolébky cukrářského umění, kde absolvovala prestižní cukrářskou školu a následně stáž v Paříži. Právě tam objevila kouzlo francouzské cukrařiny, do níž se zamilovala natolik, že se stala jejím hlavním inspiračním zdrojem.

Pokud vám odpalované těsto nechutná a máte raději kynuté, máme pro vás perfektní videorecept!

Kompletní recept najdete ZDE: Kynuté buchty makové a tvarohové

Anebo mrkněte na další zajímavé cukroví:

Tradiční české vánoční cukroví

Vůně vanilky, másla a oříšků k Vánocům prostě patří. K nejoblíbenějším druhům patří perníčky s medem, vanilkové rohlíčky a linecké cukroví, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Skvělou volbou jsou i plněné ořechy s krémem nebo vosí hnízda, která potěší milovníky nepečených sladkostí. Jemné sádlovky s marmeládou a tradiční Masarykovo cukroví připomenou poctivé recepty našich babiček. Pokud máte rádi výraznější chutě, vyzkoušejte marokánky s ořechy a čokoládou nebo měsíčky s citronovou polevou. A kdo chce mít hotovo raz dva, ocení šlehačkové cukroví z pěti surovin – jednoduché, křehké a dokonale vánoční. Další velkou porci nápadů na tradiční české cukroví najdete v našem speciálu.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů