reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Recept na nejlepší marokánky ze smetany
Autor: Cat & Cook Recept na nejlepší marokánky ze smetany

Recept na nejlepší marokánky ze smetany

Hodnoceno: 6x
Pouze základní, ale opravdu kvalitní suroviny. A to je vše, přesně z těchto ingrediencí můžete vykouzit fantastické marokánky, které doplní váš výběr vánoční cukroví. Tak s chutí do pečení!

reklama

Suroviny

Postup

  1. Smetanu, mouku a cukr smíchejte ve větším hrnci a na středním plameni míchejte do zhoustnutí.
  2. Poté přidejte máslo, promíchejte, a až bude směs homogenní, zahustěte nasekanými ořechy a ovocem pokrájeným na menší kousky. Jaké ovoce a ořechy použijete, nechávám na vás.
  3. Množství jsem neuváděla, záleží na „savosti“ ořechů a ovoce. Nicméně budete potřebovat asi 350 g vámi zvoleného mixu. Směs by měla být hustá tak, aby držela na lžičce a nestékala.
  4. Troubu rozehřejte na 180 °C, plech vytřete máslem a vysypte hrubou moukou (nepoužívejte pečicí papír, marokánky se na něj šíleně lepí a pak nejdou sundat).
  5. Pomocí dvou lžiček tvarujte malé hromádky asi s 3cm odstupy (směs se ještě rozteče, proto nedělejte úplně placičky a dodržujte mezery).
  6. Pečte asi 15 minut do růžové barvy. Že jsou hotové poznáte tak, že oříšky začnou trošku zlátnout.
  7. Marokánky vyndejte z trouby, nechte zchladnout a sundejte z plechu.
  8. Po úplném vychladnutí je máčejte v 75% čokoládě. Tu rozpusťte ve vodní lázni a dejte pozor, aby se vám v ní nesrazila vodní pára (miska musí perfektně sedět na hrnci). Pro efekt můžete marokánky posypat drcenými pistáciemi než čokoláda zaschne.

reklama

Cat & Cook kuchařka
Ivana Jindřichová

70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!

Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.

Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.

Více info o knize, eshop a spoustu dalších receptů najdete na www.catandcook.cz.

Související témata: marokánky , cukroví , Sladké , Česká kuchyně