Klára Michalová ,
Komerční sdělení

Pistáciové hvězdičky – voňavé máslové cukroví s jemnou oříškovou chutí

Moje hodnocení
0x

Křehké pistáciové hvězdičky jsou elegantní cukroví, které potěší nejen na vánočním stole. Kombinace másla, jemně mletých pistácií a čokoládové polevy dodává sušenkám noblesu i lahodnou oříškovou vůni.

50 porcí
60 minut

Těsto

Na ozdobení

  • poleva (tmavá Dr. Oetker) 1 balíček
  • pistácie (sekané Dr. Oetker) 1 balíček

Připravte výtečné pistáciové hvězdičky podle návodného videoreceptu

Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mouku s mletými pistáciemi a cukrem. Přidejte máslo, žloutek a vanilkový extrakt a rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte asi 30 minut odpočívat v chladničce.

  2. Odleželé těsto rozválejte na pomoučené ploše na plát silný asi 4 mm. Pomocí formičky vykrajujte hvězdičky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.

  3. Pečte v předehřáté horkovzdušné troubě při 160 °C asi 10 minut, dokud hvězdičky jen lehce nezezlátnou. Nechte je zcela vychladnout.

  4. Polevu připravte podle návodu na obale, hvězdičky v ní z jedné strany namočte, odložte na mřížku a ihned posypte sekanými pistáciemi. Nechte zatuhnout.

PRIMA TIP: Hvězdičky skladujte v uzavíratelné dóze – po pár dnech se krásně rozleží a získají plnější chuť.

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů