Těsto
- hladká mouka 220 g
- pistácie (najemno mleté vyloupané nesolené) 70 g
- moučkový cukr 70 g
- máslo (změklé) 140 g
- žloutek 1 ks
- vanilkový extrakt ( Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker) 1 lžička
Na ozdobení
- poleva (tmavá Dr. Oetker) 1 balíček
- pistácie (sekané Dr. Oetker) 1 balíček
Připravte výtečné pistáciové hvězdičky podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
V míse smíchejte mouku s mletými pistáciemi a cukrem. Přidejte máslo, žloutek a vanilkový extrakt a rukama vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte asi 30 minut odpočívat v chladničce.
Odleželé těsto rozválejte na pomoučené ploše na plát silný asi 4 mm. Pomocí formičky vykrajujte hvězdičky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v předehřáté horkovzdušné troubě při 160 °C asi 10 minut, dokud hvězdičky jen lehce nezezlátnou. Nechte je zcela vychladnout.
Polevu připravte podle návodu na obale, hvězdičky v ní z jedné strany namočte, odložte na mřížku a ihned posypte sekanými pistáciemi. Nechte zatuhnout.
PRIMA TIP: Hvězdičky skladujte v uzavíratelné dóze – po pár dnech se krásně rozleží a získají plnější chuť.
Další vánoční recepty najdete na www.oetker.cz.