reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Jednoduché a křehké šlehačkové cukroví
Autor: Češka z Česka Jednoduché a křehké šlehačkové cukroví

Jednoduché a křehké šlehačkové cukroví

Hodnoceno: 11x
Tradiční a naprosto nenáročný recept na chutné cukroví. Hledáte právě takový? Tím pádem byste měli vyzkoušet šlehačkové cukroví, které se řadí mezi tradiční kousky.
do 30 minut
2 plechy porce

reklama

Postup

  1. Z mouky, rozehřátého másla a šlehačky vypracujte těsto. Jde to velmi dobře a rychle. Šlehačku doporučujeme vyndat z lednice těsně před zpracováním těsta.
  2. Vyválejte plát cca 0,5 cm silný a vykrájejte z něj tvary.
  3. Dejte péct v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 8 minut. Každá trouba ale peče jinak, tak pečení sledujte a troubu neotvírejte.
  4. Šlehačkové cukroví je hotové, jakmile lehce zrůžoví.
  5. Ještě teplé cukroví obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

reklama

Češka z Česka
Jana Krátká

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska.cz