Suroviny
- hladká mouka 450 g
- máslo 250 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- moučkový cukr (na obalení)
- vanilkový cukr (na obalení)
Postup přípravy
- Z mouky, rozehřátého másla a šlehačky vypracujte těsto. Jde to velmi dobře a rychle. Šlehačku doporučujeme vyndat z lednice těsně před zpracováním těsta.
- Vyválejte plát cca 0,5 cm silný a vykrájejte z něj tvary.
- Dejte péct v předehřáté troubě na 200 °C zhruba 8 minut. Každá trouba ale peče jinak, tak pečení sledujte a troubu neotvírejte.
- Šlehačkové cukroví je hotové, jakmile lehce zrůžoví.
- Ještě teplé cukroví obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vyzkoušejte také výtečné Masarykovo cukroví s lískovými oříšky podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE