Pistáciové linecké cukroví plněné ořechovým krémem

Moje hodnocení
16x

Postup je jednoduchý, ale výsledek opravdu lahodný! Vyzkoušejte pistáciové linecké cukroví plněné krémem, které vás okouzlí po prvním soustu.

20 porcí
30 minut
česká

Těsto

Krém:

  • máslo (změklé) 100 g
  • pistáciový krém (neslazený) 80 g
  • cukr 50 g

Postup přípravy:

  1. Hladkou mouku prosejte do mísy. Dále do mísy prosejte také moučkový cukr. Přidejte vanilku, citronovou kůru, mleté pistácie, změklé máslo a žloutky. Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které nechte do druhého dne odpočinout v lednici.

  2. Z odpočatého těsta vykrajujte libovolné tvary nebo oddělujte malé kousky, které vtlačte do formiček na košíčky.

  3. Vykrojené tvary pečte na 160 °C přibližně 10 minut (košíčky pak zhruba na 170 °C asi 8 minut).

  4. Připravte si krém – do mísy dejte máslo, pistáciový krém, cukr a prošlehejte. Krém poté dejte na chvíli vychladit.

  5. Cukroví promažte a slepte připraveným krémem, košíčky naplňte pomocí zdobicího sáčku.

TIP: Aby bylo cukroví perfektní, plňte ho krémem až těsně před Vánocemi.

Pečete klasické cukroví? Pak se vám bude hodit tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Vanilkové rohlíčky

Nebo tu máte další recepty s pistácií:

Tradiční české vánoční cukroví

Vůně vanilky, másla a oříšků k Vánocům prostě patří. K nejoblíbenějším druhům patří perníčky s medem, vanilkové rohlíčky a linecké cukroví, které nesmí chybět na žádném svátečním stole. Skvělou volbou jsou i plněné ořechy s krémem nebo vosí hnízda, která potěší milovníky nepečených sladkostí. Jemné sádlovky s marmeládou a tradiční Masarykovo cukroví připomenou poctivé recepty našich babiček. Pokud máte rádi výraznější chutě, vyzkoušejte marokánky s ořechy a čokoládou nebo měsíčky s citronovou polevou. A kdo chce mít hotovo raz dva, ocení šlehačkové cukroví z pěti surovin – jednoduché, křehké a dokonale vánoční. Další velkou porci nápadů na tradiční české cukroví najdete v našem speciálu.


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů