Suroviny
- hladká mouka (např. pšeničná Pernerka) 350 g
- moučkový cukr 120 g
- máslo 200 g
- vanilkový lusk (nebo velká špetka sušené vanilky) 1 ks
- citronová kůra (nebo 1/2 lžičky sušené) 1 plod
- žloutek 3 ks
- pistácie (mleté, nesolené) 70 g
Postup přípravy:
- Hladkou mouku prosejte do mísy. Dále do mísy prosejte také moučkový cukr. Přidejte vanilku, citronovou kůru, mleté pistácie, změklé máslo a žloutky. Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
- Z odpočatého těsta vykrajujte libovolné tvary nebo oddělujte malé kousky, které vtlačte do formiček na košíčky.
- Vykrojené tvary pečte na 160 °C přibližně 10 minut (košíčky pak zhruba na 170 °C asi 8 minut).
- Připravte si krém – do mísy dejte máslo, pistáciový krém, cukr a prošlehejte. Krém poté dejte na chvíli vychladit.
- Cukroví promažte a slepte připraveným krémem, košíčky naplňte pomocí zdobicího sáčku.
TIP: Aby bylo cukroví perfektní, plňte ho krémem až těsně před Vánocemi.
Pečete klasické cukroví? Pak se vám bude hodit tento videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Vanilkové rohlíčky
Nebo tu máte další recepty s pistácií: