Pistáciové linecké cukroví plněné ořechovým krémem

Moje hodnocení
1x

Postup je jednoduchý, ale výsledek opravdu lahodný! Vyzkoušejte pistáciové linecké cukroví plněné krémem, které vás okouzlí po prvním soustu.

20 porcí
30 minut
česká

Suroviny

Krém:

  • máslo (změklé) 100 g
  • pistáciový krém (neslazený) 80 g
  • cukr 50 g

Postup přípravy:

  1. Hladkou mouku prosejte do mísy. Dále do mísy prosejte také moučkový cukr. Přidejte vanilku, citronovou kůru, mleté pistácie, změklé máslo a žloutky. Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které nechte do druhého dne odpočinout v lednici.
  2. Z odpočatého těsta vykrajujte libovolné tvary nebo oddělujte malé kousky, které vtlačte do formiček na košíčky.
  3. Vykrojené tvary pečte na 160 °C přibližně 10 minut (košíčky pak zhruba na 170 °C asi 8 minut).
  4. Připravte si krém – do mísy dejte máslo, pistáciový krém, cukr a prošlehejte. Krém poté dejte na chvíli vychladit.
  5. Cukroví promažte a slepte připraveným krémem, košíčky naplňte pomocí zdobicího sáčku.
TIP: Aby bylo cukroví perfektní, plňte ho krémem až těsně před Vánocemi.

Pečete klasické cukroví? Pak se vám bude hodit tento videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Vanilkové rohlíčky

Nebo tu máte další recepty s pistácií:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pernerka


Přečtěte si také

Recepty