Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jednoduchý recept na vosí hnízda
Vosí hnízda alias včelí úly patří mezi nepečené druhy vánočního cukroví, které je třeba připravovat těsně před svátky, vůbec se totiž nepečou a v krému najdete syrové vejce. Je to ale tak oblíbené cukroví, že jistě nebudete mít s jeho spotřebováním problém. :)
do 1 hodiny
25 ks porcí
Suroviny (25 ks porcí)
- piškoty 150 g
- lískové nebo vlašské ořechy 50 g
- bílek 1 ks
- mléko 1 lžíce
- moučkový cukr 100 g
- máslo 60 g
- kakao 2 lžíce
Krém:
- žloutek 1 ks
- máslo 60 g
- rum 1 lžíce
- moučkový cukr 50 g
- piškoty na přiklopení 25 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Nejdříve si rozdrťte piškoty a ořechy. Můžete je dát do robota a sekacími nástavci z nich udělat hladkou moučku.
- Přidejte prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a jednu lžíci mléka. Rukama prohněťte a připravte měkké a hladké těsto. Pokud by bylo třeba, ještě přidejte trochu mléka.
- Těsto nechte odležet v lednici asi hodinu.
- Připravte si krém. Změklé máslo utřete se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr opatrně řeďte rumem.
- Spárujte těsto a krém. Já používám rozevírací formičky, těsto si rozdělím na jednotlivé kuličky a postupně vtlačuju do formičky. Vychlazené ani nemusíte znovu obalovat v cukru.
- Formičku naplňte, ve středu nechte díru, naplňte krémem a přiklopte piškotem. Skladujte v lednici, před konzumací je nechte trochu povolit mimo chlad.
Foodlover
Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.
Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.