Suroviny
- piškoty 150 g
- lískové ořechy (nebo vlašské ořechy) 50 g
- bílek 1 ks
- mléko 1 lžíce
- moučkový cukr 100 g
- máslo 60 g
- kakao 2 lžíce
Krém
- žloutek 1 ks
- máslo 60 g
- rum 1 lžíce
- moučkový cukr 50 g
- piškoty (na přiklopení) 25 ks
Nechte se vést návodným videoreceptem
Postup přípravy
- Nejdříve si rozdrťte piškoty a ořechy. Můžete je dát do robota a sekacími nástavci z nich udělat hladkou moučku.
- Přidejte prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a jednu lžíci mléka. Rukama prohněťte a připravte měkké a hladké těsto. Pokud by bylo třeba, ještě přidejte trochu mléka.
- Těsto nechte odležet v lednici asi hodinu.
- Připravte si krém. Změklé máslo utřete se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr opatrně řeďte rumem.
- Spárujte těsto a krém. Já používám rozevírací formičky, těsto si rozdělím na jednotlivé kuličky a postupně vtlačuju do formičky. Vychlazené ani nemusíte znovu obalovat v cukru.
- Formičku naplňte, ve středu nechte díru, naplňte krémem a přiklopte piškotem. Skladujte v lednici, před konzumací je nechte trochu povolit mimo chlad.
Vyzkoušejte také recept na kokosové kuličky Rafaelo podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE