reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vosí hnízda
Autor: FOODLOVER.CZ Vosí hnízda

Jednoduchý recept na vosí hnízda

Hodnoceno: 108x
Vosí hnízda alias včelí úly patří mezi nepečené druhy vánočního cukroví, které je třeba připravovat těsně před svátky, vůbec se totiž nepečou a v krému najdete syrové vejce. Je to ale tak oblíbené cukroví, že jistě nebudete mít s jeho spotřebováním problém. :)
do 1 hodiny
25 ks porcí

reklama

reklama

Suroviny (25 ks porcí)

Krém:

reklama

Postup

  1. Nejdříve si rozdrťte piškoty a ořechy. Můžete je dát do robota a sekacími nástavci z nich udělat hladkou moučku.
  2. Přidejte prosátý cukr, kakao, změklé máslo, bílek a jednu lžíci mléka. Rukama prohněťte a připravte měkké a hladké těsto. Pokud by bylo třeba, ještě přidejte trochu mléka.
  3. Těsto nechte odležet v lednici asi hodinu.
  4. Připravte si krém. Změklé máslo utřete se žloutkem a prosátým moučkovým cukrem, na závěr opatrně řeďte rumem.
  5. Spárujte těsto a krém. Já používám rozevírací formičky, těsto si rozdělím na jednotlivé kuličky a postupně vtlačuju do formičky. Vychlazené ani nemusíte znovu obalovat v cukru.
  6. Formičku naplňte, ve středu nechte díru, naplňte krémem a přiklopte piškotem. Skladujte v lednici, před konzumací je nechte trochu povolit mimo chlad.
Vosí hnízda
Autor: FOODLOVER.CZ Vosí hnízda

Foodlover
Tereza Boušková

Jmenuju se Tereza Boušková a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, čerstvá advokátka, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

reklama

reklama