Najděte si recept
Na co máte chuť?

Cuketový dip
Tento dip si můžete dát k čemukoliv. Je super k salátu, ale i na pita chleba či klasický kváskový. Využití je vskutku rozmanité. Za nás je perfektní kombinace s cizrnovým hummusem. :)
do 30 minut
4–6 porce
Suroviny (4–6 porce)
- větší cukety 3 ks (1–1,2 kg)
- olivový olej
- česnek 1–2 stroužky
- tahini 2 lžíce
- šťáva z půlky citronu
- řecký jogurt 1/2 kelímku
- sůl, chilli
- mix koření
- sušený tymián 1 lžíce
- drcený sušený koriandr 1 lžíce
- drcený římský kmín 1 lžíce
- sůl 1/2 lžíce
- opražený sezam 1 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Troubu předehřejte na 220 °C. Zvolte ideálně režim gril.
- Nakrájejte cukety na větší čtvrtky, potřete olivovým olejem a pečte na pečicím papíru cca 20 min. Během této doby čtvrtky jednou obraťte.
- Upečené cukety nechte vychladnout a mezitím si připravte mix koření. V malé mističce smíchejte 1 lžíci tymiánu, 1 lžíci koriandru, 1 lžíci římského kmínu s 1 lžící sezamu a ½ lžičkou soli.
- Do mixéru přidejte 1–2 rozdrcené stroužky česneku, citronovou šťávu, 2 lžíce tahini, vychladlé kousky cuket a 1 lžičku soli. Rozmixujte.
- Přendejte do větší misky a přimíchejte řecký jogurt.
- Navrchu polijte olivovým olejem a posypte kořením dle chuti.
- Na závěr doporučujeme přidat trošku chilli.
P&G Foodies
Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.
Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.