Cuketový dip

Moje hodnocení
10x

Tento dip si můžete dát k čemukoliv. Je super k salátu, ale i na pita chleba či klasický kváskový. Využití je vskutku rozmanité. Za nás je perfektní kombinace s cizrnovým hummusem. :)

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C. Zvolte ideálně režim gril.
  2. Nakrájejte cukety na větší čtvrtky, potřete olivovým olejem a pečte na pečicím papíru cca 20 min. Během této doby čtvrtky jednou obraťte.
  3. Upečené cukety nechte vychladnout a mezitím si připravte mix koření. V malé mističce smíchejte 1 lžíci tymiánu, 1 lžíci koriandru, 1 lžíci římského kmínu s 1 lžící sezamu a ½ lžičkou soli.
  4. Do mixéru přidejte 1–2 rozdrcené stroužky česneku, citronovou šťávu, 2 lžíce tahini, vychladlé kousky cuket a 1 lžičku soli. Rozmixujte.
  5. Přendejte do větší misky a přimíchejte řecký jogurt.
  6. Navrchu polijte olivovým olejem a posypte kořením dle chuti.
  7. Na závěr doporučujeme přidat trošku chilli.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

P&G Foodies

P&G Foodies P&G Foodies

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.


Přečtěte si také

Recepty