Suroviny
Postup přípravy:
- Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente, sceďte je, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Pancettu nakrájejte na nudličky, petrželku nasekejte najemno.
- Do misky dejte ricottu, vejce, mléko, smetanu, polovinu nastrouhaného parmezánu a drcená rajčata. Dobře promíchejte. V jiné míse smíchejte uvařené těstoviny, nakrájenou pancettu, petrželku a kapary. Osolte a opepřete.
- Koláčovou formu vymažte olejem a naplňte ochucenými těstovinami. Přelijte je 4/5 smetanové směsi. Lilek a cuketu nakrájejte na tenké plátky a poklaďte jimi povrch těstovin. Vše přelijte zbylou směsí a posypte parmezánem.
- Přikryjte alobalem a pečte ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 25 minut. Pak alobal odstraňte a zapečte dozlatova. Hotový koláč nechte krátce odpočinout a pak krájejte na porce.
Zapečené těstoviny jsou u nás rozhodně populární, a proto není divu, že pro vás máme i tento videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
Nebo mrkněte na další cuketové nebo lilkové recepty: