Suroviny
- olej 2 lžíce
- mleté vepřové maso 250 g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- červená paprika 1 ks
- cuketa 1 ks
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- rýže 250 g
- vývar 500 ml
- sterilovaná rajčata 250 ml
- tvrdý sýr 100 g
Postup přípravy:
- Zapékací formu, kterou můžete položit na varnou desku, nejprve nahřejte.
- Poté vlijte olej, přidejte mleté maso, najemno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem a papriku s cuketou nakrájené na kostičky.
- Vše orestujte, osolte, opepřete, přimíchejte propláchnutou rýži a zalijte vývarem s rajčaty. Krátce povařte.
- Povrch posypte nastrouhaným sýrem, vložte do trouby, zakryjte alobalem a pečte při 180 °C. Po 20 minutách alobal odstraňte a pečte dalších 20 minut dozlatova (celkem tedy 40 minut v troubě).
PRIMA TIP: Po uplynutí doby rýži ochutnejte. Kdyby náhodou ještě nebyla dostatečně uvařená, můžete přidat trochu vývaru nebo vody a dovařit pár minut.
Jestli jste fanoušky rizot všeho druhu, určitě si pusťte tento videorecept! Jde o českou klasiku
Kompletní recept najdete ZDE: Kopečkové rizoto
Nebo mrkněte na další zapečená jídla: