Suroviny
- cuketa 1/2 střední ks nebo 1 malý ks
- olivový olej (např. Franz Josef Kaiser)
- sůl
- těstoviny (penne) 100–120 g
- citronová šťáva 1/2–1 lžíce
- česnek 1 menší stroužek
- tymián 1/4 lžičky
- rozmarýn 1/4 lžičky
- čerstvě mletý pepř
- zelené olivy (např. Franz Josef Kaiser) 1 hrst
- sušená rajčata 2 ks
- tuňák v olivovém oleji (např. Franz Josef Kaiser) 1 konzerva/balení
- rukola 1 hrst
- piniové oříšky 1 lžíce
Postup přípravy:
- Cuketu nakrájejte na půlcentimetrová kolečka. Vložte do mísy a zakápněte trochou olivového oleje. Přidejte špetku soli a promíchejte, aby se jednotlivé plátky obalily. Rozprostřete je na plech vyložený pečicím papírem a pečte při teplotě 200 °C 20 minut dozlatova.
- Těstoviny uvařte v osolené vodě al dente. Sceďte a nechte okapat.
- Než se uvaří těstoviny, stihnete si připravit dresink. Prošlehejte 1 lžíci olivového oleje s citronovou šťávou, najemno nasekaným česnekem, tymiánem a rozmarýnem. Ochuťte solí a pepřem.
- Uvařené těstoviny přelijte dresinkem a promíchejte. Olivy přepulte, sušená rajčata nakrájejte najemno. Olivy, rajčata, tuňáka i rukolu přidejte k těstovinám a dobře promíchejte.
- Salát můžete vychladit nebo rovnou servírovat. Na talíři posypte nasucho opečenými piniovými semínky.
Tipů na těstovinové saláty není nikdy dost! Pusťte si tento videorecept a ozvláštněte svůj srpnový piknik
Kompletní recept najdete ZDE: Těstovinový salát
Nebo mrkněte na další recepty s cuketami: