Suroviny
- cuketa 2 ks
- vejce 1 ks
- kukuřičná mouka (např. polohrubá) 3–4 lžíce
- sůl
Náplň
- mleté hovězí maso 250 g
- koření (Fajitas)
- česnek 2 stroužky
- rajčata
- červená cibule
- koriandr (čerstvý )
- paprička jalapeňo (naložené )
- zakysaná smetana
- omáčka Sriracha (nebo tabasca apod.) trocha
- sůl
Postup přípravy
- Cukety nastrouhejte najemno, osolte a nechte pustit v cedníku cca 20 minut šťávu. Pak je opravdu důkladně vymačkejte dosucha.
- Vložte do misky, přidejte vejce, kukuřičnou mouku a případně dosolte. Dobře promíchejte.
- Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem a případně trochu postříkejte olejem v rozprašovači, lépe se pak placky sloupnou z papíru.
- Na papír rozdělte hromádky směsi a prsty vytvarujte placky o průměru cca 10 cm a tloušťce tak 2–3 mm. Musí být co nejtenčí. Pečte asi 25 minut, až půjdou sloupnout a okraje budou trochu hnědé.
- Maso orestujte na oleji, osolte, okořeňte a přidejte česnek. Malinko podlijte a duste cca 10 minut. Rajčata, cibuli a koriandr nadrobno nasekejte a promíchejte.
- Hotové placky plňte masem, rajčatovou směsí, jalapeňo papričkami, zakápněte zakysanou smetanou a srirachou a posypejte koriandrem.