reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Cuketové tacos
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Cuketové tacos

Cuketové tacos

Hodnoceno: 1x
Oblíbené tacos v trochu jiném podání – placičky můžete připravit z cuket a kukuřičné mouky, takže jsou ideální pro osoby s intolerancí lepku. A jako perfektní náplň se hodí hovězí maso a hromada čerstvé zeleniny! ;)
do 1 hodiny
5 větších placek porcí

reklama

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...

reklama

Postup

  1. Cukety nastrouhejte najemno, osolte a nechte pustit v cedníku cca 20 minut šťávu. Pak je opravdu důkladně vymačkejte dosucha.
  2. Vložte do misky, přidejte vejce, kukuřičnou mouku a případně dosolte. Dobře promíchejte.
  3. Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem a případně trochu postříkejte olejem v rozprašovači, lépe se pak placky sloupnou z papíru.
  4. Na papír rozdělte hromádky směsi a prsty vytvarujte placky o průměru cca 10 cm a tloušťce tak 2–3 mm. Musí být co nejtenčí. Pečte asi 25 minut, až půjdou sloupnout a okraje budou trochu hnědé.
  5. Maso orestujte na oleji, osolte, okořeňte a přidejte česnek. Malinko podlijte a duste cca 10 minut. Rajčata, cibuli a koriandr nadrobno nasekejte a promíchejte.
  6. Hotové placky plňte masem, rajčatovou směsí, jalapeňo papričkami, zakápněte zakysanou smetanou a srirachou a posypejte koriandrem. 

Cuketové tacos Foto: Cuketové tacos, Foto: V kuchyni vždy otevřeno

V kuchyni vždy otevřeno

Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

V kuchyni vždy otevřeno - kuchařka Foto:

reklama

reklama