návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Zelená chalupářská polévka s halloumi

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Zelená chalupářská polévka s halloumi
Autor: Slepičárna blog Zelená chalupářská polévka s halloumi
Krémová polévka, kterou si oblíbí snad každý, kdo miluje cuketu a výrazný sýr halloumi. A ve finále ani ostatní jí nedokážou odolat, za to vám ručíme!

Postup

  1. Nakrájejte klobásu, dvě cukety a pórek na kolečka, výhonky česneku na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olivový olej s máslem. Orestujte na něm klobásu, přidejte zeleninu a restujte dohromady doměkka asi 10 minut.
  3. Podle potřeby podlijte troškou vývaru. Pak si dejte klobásku stranou.
  4. Do hrnce přilijte vývar a vařte dalších 10 minut. Poté rozmixujte v krém, dochuťte solí a pepřem. Na grilovací pánvi na trošce olivového oleje ogrilujte plátky cukety a halloumi. Můžete na ní „ohřát“ i opečená kolečka klobásky.
  5. Polévku rozdělte do talířů, navrch dejte ogrilovanou cuketu, halloumi, klobásku, přidejte nasekanou jarní cibulku, čerstvý tymián a petrželku a můžete ještě zakapat olivovým olejem. Podávejte s chlebem nebo také bez…

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla