Suroviny
- olivový olej + lžíce másla
- klobása, např. chorizo 200 g
- menší cuketa 3 ks
- pórek 2 ks
- výhonky z česneku (nemusí být)
- kuřecí vývar 1 lžíce
- jarní cibulka 2 ks
- petrželka a tymián
- sůl a pepř
- halloumi 200 g
- chléb na podávání
Postup přípravy
- Nakrájejte klobásu, dvě cukety a pórek na kolečka, výhonky česneku na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte olivový olej s máslem. Orestujte na něm klobásu, přidejte zeleninu a restujte dohromady doměkka asi 10 minut.
- Podle potřeby podlijte troškou vývaru. Pak si dejte klobásku stranou.
- Do hrnce přilijte vývar a vařte dalších 10 minut. Poté rozmixujte v krém, dochuťte solí a pepřem. Na grilovací pánvi na trošce olivového oleje ogrilujte plátky cukety a halloumi. Můžete na ní „ohřát“ i opečená kolečka klobásky.
- Polévku rozdělte do talířů, navrch dejte ogrilovanou cuketu, halloumi, klobásku, přidejte nasekanou jarní cibulku, čerstvý tymián a petrželku a můžete ještě zakapat olivovým olejem. Podávejte s chlebem nebo také bez…