Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Moje hodnocení
0x

Dejte klasickým chlupatým knedlíkům svěží letní twist a připravte je z cukety. Jsou jemné, šťavnaté a skvěle ladí s kousky opečeného uzeného masa. Navíc je zvládnete uvařit za chvíli a na stole budete mít syté, voňavé jídlo, které si zamiluje celá rodina.

4 porce
45 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupejte cuketu, nastrouhejte ji nahrubo, důkladně osolte a nechte asi 15 minut vypotit. Poté vymačkejte veškerou vodu a promíchejte cuketu s hrubou moukou, vejcem a dětskou krupičkou. Podle chuti ještě dosolte.
  2. Pomocí dvou lžic vytvořte zkušební knedlík, vložte ho do vroucí vody a po 4–5 minutách vyndejte. Pokud je pevný a drží tvar, máte správnou konzistenci. Pokud se rozpadá, přidejte ještě trochu hrubé mouky.
  3. Vytvarujte všechny knedlíky a vařte je ve vroucí osolené vodě doměkka.
  4. Mezitím na pánvi rozpalte sádlo a orestujte na nudličky nakrájené uzené maso. Přidejte sceděné knedlíky spolu s nasekanou petrželkou, promíchejte a ihned podávejte.

PRIMA TIPY A VARIACE:

  • Smažená cibulka navrch – Na pánvi zvlášť orestujte cibulku dozlatova a posypte jí hotové knedlíky. Dodá jídlu krásnou vůni i křupavou texturu.
  • Bylinková verze – Do těsta přimíchejte nasekanou pažitku, libeček nebo medvědí česnek pro ještě výraznější chuť.
  • Bezmasá varianta – Nahraďte uzené maso opečenými hříbky, hlívou nebo restovanou zeleninou, třeba paprikou a cuketou. Výborné je i orestované uzené tofu.
  • S omáčkou – Knedlíky výborně chutnají i s houbovou omáčkou, rajskou nebo koprovkou.

Vyzkoušejte také výborný cuketový nákyp s uzeným masem podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů