Suroviny
- brambory (menší ) 8–10 ks
- mrkev 1–2 ks
- cuketa (střední velikosti) 1–2 ks
- cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- bylinky (čerstvé podle chuti)
- kurkuma (mletá ) 1 lžička
- hladká mouka 80 g
- vejce 6 ks
- rostlinný olej 120 ml
- sůl 3/4 lžíce
- čerstvě namletý pepř (podle chuti)
Postup přípravy
- Brambory a mrkev oloupejte a nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle. Cuketu omyjte, v případě potřeby zbavte semínek a také nastrouhejte na hrubém struhadle. Lehce osolte a nechte 5 minut odstát, poté ze zeleniny vymačkejte co nejvíce tekutiny.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek nasekejte najemno. Bylinky nasekejte nadrobno.
- Prosejte mouku a smíchejte s vejci, rostlinným olejem, kurkumou, solí a pepřem.
- Přidejte brambory, mrkev, cuketu, cibuli a bylinky a dobře promíchejte.
- Vše dejte do vymazaného pekáče a pečte asi 50–60 minut na 180 °C.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi pikantní chutě, můžete do nákypu přidat najemno nasekanou červenou chilli papričku. Skvěle vypadají také kuličky červeného pepře.
Vyzkoušejte také recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka v návodném videoreceptu
Kompletní recept najdet ZDE: Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka
ČTĚTE TAKÉ: Cuketa může být jedovatá: Zaměřte se na jasný znak a chraňte se před nebezpečnou otravou