redakce Prima FRESH

Kugel – tradiční židovský nákyp z brambor, cuket a mrkve

Moje hodnocení
22x

Kugel je tradiční aškenázské zapečené jídlo z jednoho pekáče a podává se o svátcích. Nejčastěji se připravuje z brambor nebo z těstovin. Vyzkoušejte vegetariánskou verzi z brambor, cukety a mrkve, je to obdoba našeho „cukeťáku“ a určitě obstojí i na našem talíři.

6 porcí
90 minut
židovská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Brambory a mrkev oloupejte a nastrouhejte do mísy na hrubém struhadle. Cuketu omyjte, v případě potřeby zbavte semínek a také nastrouhejte na hrubém struhadle. Lehce osolte a nechte 5 minut odstát, poté ze zeleniny vymačkejte co nejvíce tekutiny.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek nasekejte najemno. Bylinky nasekejte nadrobno.
  3. Prosejte mouku a smíchejte s vejci, rostlinným olejem, kurkumou, solí a pepřem.
  4. Přidejte brambory, mrkev, cuketu, cibuli a bylinky a dobře promíchejte.
  5. Vše dejte do vymazaného pekáče a pečte asi 50–60 minut na 180 °C.
PRIMA TIP: Pokud máte rádi pikantní chutě, můžete do nákypu přidat najemno nasekanou červenou chilli papričku. Skvěle vypadají také kuličky červeného pepře.

Vyzkoušejte také recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka v návodném videoreceptu

Kompletní recept najdet ZDE: Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka

ČTĚTE TAKÉ: Cuketa může být jedovatá: Zaměřte se na jasný znak a chraňte se před nebezpečnou otravou

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty