Inna Valoušková

Rychlá svačinová bábovka s krémovým sýrem

Moje hodnocení
3x

Vláčná, jednoduchá na přípravu a k odpolední kávě nebo čaji naprosto ideální. Upečte si tuto rychlou svačinovou bábovku s krémovým sýrem a udělejte si hezký prodloužený víkend!

12 porcí
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny. Přilijte mléko, olej a vše metličkou lehce prošlehejte.
  2. Poté do směsi zapracujte krémový sýr, dále mouku s kypřicím práškem a vanilkovým pudinkem.
  3. Na závěr do těsta zapracujte sůl a kůru a šťávu z citronu.
  4. Troubu předehřejte na 170 °C horký vzduch. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, nebo můžete použít sprej na formy.
  5. Těsto nalijte do formy a pečte v troubě 50–60 minut. Propečení bábovky zkontrolujte špejlí. Pokud bude špejle po vytažení suchá a čistá, bábovka je upečená.
  6. Po upečení bábovku nechte chvíli stát na lince, pak vyklopte z formy na talíř a nechte úplně vychladnout. Na závěr posypte moučkovým cukrem.
TIP: Místo vanilkového pudinku v prášku můžete přidat karamelový. Bábovka bude také skvělá!

Další recepty na chutné bábovky:

Nebo zkuste videorecept na tuto vláčnou tvarohovou bábovku:

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty