Suroviny
- vejce 2 ks
- cukr 1 hrnek
- olej 3/4 hrnku
- mléko 1 hrnek
- krémový sýr 200 g
- polohrubá mouka 2 hrnky
- vanilkový pudink (v prášku) 1 ks
- citronová šťáva 1/2 plodu
- citronová kůra 1/2 plodu
Postup přípravy:
- Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny. Přilijte mléko, olej a vše metličkou lehce prošlehejte.
- Poté do směsi zapracujte krémový sýr, dále mouku s kypřicím práškem a vanilkovým pudinkem.
- Na závěr do těsta zapracujte sůl a kůru a šťávu z citronu.
- Troubu předehřejte na 170 °C horký vzduch. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, nebo můžete použít sprej na formy.
- Těsto nalijte do formy a pečte v troubě 50–60 minut. Propečení bábovky zkontrolujte špejlí. Pokud bude špejle po vytažení suchá a čistá, bábovka je upečená.
- Po upečení bábovku nechte chvíli stát na lince, pak vyklopte z formy na talíř a nechte úplně vychladnout. Na závěr posypte moučkovým cukrem.
TIP: Místo vanilkového pudinku v prášku můžete přidat karamelový. Bábovka bude také skvělá!
Další recepty na chutné bábovky:
Nebo zkuste videorecept na tuto vláčnou tvarohovou bábovku:
Kompletní recept najdete ZDE