Suroviny
- cuketa (oloupaná a nahrubo nastrouhaná) 400 g
- polohrubá mouka 300 g
- cukr krupice 180 g
- vejce 3 ks
- slunečnicový olej 200 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- vanilkový cukr 1 sáček
- citronová kůra 1 plod
- kakao 1 lžíce
- sůl 1 špetka
Postup přípravy:
- S postupem si nemusíte vůbec dělat starosti. Vše smíchejte dohromady tak, aby nevznikly hrudky, z cukety nevymačkávejte vodu.
- Troubu předehřejte na 170–180 °C. Po vymíchání těsto nalijte do vymazané a vysypané formy a vložte do trouby.
- Pokud chcete část bábovky tmavou, odeberte kus těsta, přidejte kakao a vmíchejte do světlé části ve formě. Pečte cca 1 hodinu, zkoušejte špejlí, zda těsto už nelepí.
Kdo chce, může podle videoreceptu vyzkoušet ještě klasickou bábovku:
Kompletní recept najdete ZDE: Mramorová hrníčková bábovka
Nebo celou řadu dalších: