Halloweenské rakvičky z listového těsta plněné pancettou, pórkem a zázvorem

Moje hodnocení
4x

Blíží se Halloween a kdy jindy se kreativně vyřádit než právě na tento duchařský svátek. Vyzkoušejte originální recept, který ozdobí každou halloweenskou párty.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Těsto vyválejte na pomoučněné ploše asi na 0,5cm plát. Těsto by nemělo být příliš tenké, aby se při manipulaci netrhalo. Nožem vyřezejte 8 tvarů připomínajících rakvičky.
  2. Na rozpálenou pánev vhoďte pancettu, a až pustí tuk, můžete k ní přidat najemno nakrájenou cibulku. Pórek nakrájejte na tenká kolečka a přidejte ho ke zlatavé cibuli a pancettě. Nechte chvilku restovat a poté přilijte kečup.
  3. Do směsi prolisujte stroužek česneku a najemno nastrouhejte kousek zázvoru. Nechte minutu pobublávat. Dochuťte solí, pepřem a případně chilli papričkou či kořením.
  4. Mezitím rozšlehejte vejce a rozpalte troubu na 200 stupňů.
  5. Pak pomocí velké lžíce pokládejte směs na těsto. Posypte (nebo zastrouhejte) sýrem. Okraje, které zbyly kolem náplně, potřete rozšlehaným vejcem a navrch položte druhý plát rakvičky. Okraje přitlačte hroty vidličky a „víko“ propíchněte vidličkou do tvaru kříže. Potřete rozšlehaným vejcem a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Rakvičky pečte asi 12 minut, dokud nebudou krásně zlaté.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Otma


Přečtěte si také

Recepty