Najděte si recept
Na co máte chuť?

Vláčná tvarohová bábovka
Suroviny (12 porcí)
- měkký tvaroh (i vaničkový) 250 g
- polohrubá mouka 250 g
- měkké máslo 180 g
- cukr krupice 220 g
- větší vejce 3 ks
- rum 1 lžíce
- prášek do pečiva 1 ks
- vanilkový extrakt 2 lžičky
- špetka soli
- nastrouhaná kůra z dobře omytého citronu
Postup
- Nejprve vyhřejte troubu na 170 °C.
- Bábovkovou formu zlehka vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.
- Oddělte žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny, pak vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru.
- Nakonec přisypte mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Důkladně promíchejte.
- Ze sněhu vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Poté těsto přendejte do formy, trochu uhlaďte povrch.
- S formou nebouchejte o desku. Přesuňte do trouby a pečte 50–60 minut.
- Propečení vyzkoušejte špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, je pečeno.
- Nechte zchladnout v otevřené troubě.
V kuchyni vždy otevřeno
Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.
Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.
Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.
Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.