Andrea Motlíková

Vláčná tvarohová bábovka

Moje hodnocení
135x

My s těmi recepty na bábovky zkrátka nedáme pokoj! Proč? No protože jsou opravdu parádní. Moučník, na který nedá celá řada rodin dopustit a má ten svůj nejlepší recept. Vyzkoušejte tentokrát vláčnou variaci s tvarohem.

12 porcí
90 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve vyhřejte troubu na 170 °C.
  2. Bábovkovou formu zlehka vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.
  3. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky, cukr a máslo vyšlehejte do pěny, pak vmíchejte tvaroh, vanilkový extrakt, rum a citronovou kůru.
  4. Nakonec přisypte mouku s práškem do pečiva a špetku soli. Důkladně promíchejte.
  5. Ze bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do těsta. Poté těsto přendejte do formy, trochu uhlaďte povrch.
  6. S formou nebouchejte o desku. Přesuňte do trouby a pečte 50–60 minut.
  7. Propečení vyzkoušejte špejlí. Pokud se těsto na špejli nelepí, je pečeno.
  8. Nechte zchladnout v otevřené troubě.

Vyzkoušejte i recept na tradiční mramorovou hrníčkovou bábovku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Andrea Motlíková

V kuchyni vždy otevřeno Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.


Přečtěte si také

Recepty