reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Vepřové jazyky s kaparovou omáčkou
Autor: Coolinářka Vepřové jazyky s kaparovou omáčkou

Vepřové jazyky s kaparovou omáčkou

Hodnoceno: 0x
Už jste někdy vyzkoušeli vepřový jazyk? Není v české kuchyni žádnou novinkou, tento recept se taky řadí mezi ty prastaré, z období 1. republiky!
do 1 hodiny

reklama

reklama

Suroviny

Postup

  1. Nejdříve dejte vařit omyté vepřové jazyky. Do vody s oloupanou celou kořenovou zeleninou dejte jazyky, jednu celou cibuli, jalovec, bobkové listy, nové koření a celý pepř.
  2. Maso vařte do změknutí – ideální je použít tlakový hrnec. Když jsou jazyky měkké, přendejte je do mísy se studenou vodou a následně je oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Zeleninu z vývaru už nebudete potřebovat. Nyní je čas na omáčku. V jiném hrnci si na lžíci másla orestujte najemno nasekanou cibuli, až začne zlátnout, zarestujte do ní hladkou mouku, vznikne jíška, kterou postupně zalévejte scezeným vývarem z jazyků, až do ideální konzistence omáčky.
  4. Provařte ji asi 10 minut a pak do ní nalijte smetanu, také ji provařte a nakonec přidejte kapary s trochou nálevu.
  5. Omáčku dosolte dle chuti a vraťte do ní nakrájené jazyky. Servírujte třeba s rýží, ale jsou skvělé i s kynutými knedlíky.

 

reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: Hlavní jídla , Česká kuchyně