Suroviny
- ananas (z konzervy) 230 g
- mrkev (nastrouhaná) 200 g
- hnědý cukr 130 g
- olej 125 ml
- vejce 3 ks
- plnotučné mléko 150 ml
- citronová šťáva 1/2 plodu
- vlašské ořechy (nasekané) 60 g
- polohrubá mouka 320 g
- jedlá soda 1 lžička
- kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
Poleva:
- čerstvý sýr 100 g
- moučkový cukr 200 g
- plnotučné mléko 1 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
Postup přípravy:
- Ananas z konzervy slijte a ovoce rozmixujte na pyré. Omytou mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Ořechy nasekejte nahrubo.
- Ananasové pyré, mrkev, celá vejce, olej, mléko, citronovou šťávu, hnědý cukr a ořechy smíchejte dohromady.
- V jiné míse smíchejte prosátou polohrubou mouku se solí, kypřicím práškem a jedlou sodou.
- Tuto sypkou směs postupně zapracujte do tekuté směsi, vznikne těsto, které vlijte do máslem vymazané bábovkové formy.
- Bábovku pečte v předem vyhřáté troubě na 170 °C (horní a spodní ohřev) cca 50 minut. Pak ji vyklopte a nechte zchladnout na drátěné mřížce.
- Připravte si polevu. Ruční metlou utřete čerstvý sýr s moučkovým cukrem, mlékem a citronovou šťávou. Touto polevou pak polijte vychladlou bábovku. Nakonec ji můžete dozdobit čokoládovými vejci nebo ořechy.
V našem repertoáru najdete i videorecept na mramorovou hrníčkovou bábovku:
Kompletní recept najdete ZDE
Další recepty na bábovky: