Najděte si recept
Na co máte chuť?

Špenátová krémová polévka s tahini
Suroviny (4 porce)
- olivový olej 2 lžíce
- bílá cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- sušená bazalka 1/2 lžičky
- mletý koriandr 1/2 lžičky
- kari koření 1/2 lžičky
- zeleninový vývar 700 ml
- proprané špenátové listy 300 g
- šťáva z 1 limetky
- sezamová pasta tahini k podávání 60 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje. Cibulku nasekejte nadrobno a zprudka opražte na oleji. Stáhněte plamen a do hrnce přidejte utřené stroužky česneku, zamíchejte a nechte zatáhnout 1–2 minuty. Přisypte římský kmín, bazalku, koriandr, kari, zamíchejte a hned zalijte vývarem. Hrnec přiklopte a polévku přiveďte k varu. Do vroucího vývaru vhoďte špenátové listy, přiklopte a nechte 10 minut provařit.
- Polévku odstavte, nechte mírně vychladnout a rozmixujte dohladka. Nakonec ji dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou. Polévku podávejte se lžičkou tahini.
Jíme zdravě ve městě i na venkově
Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.
“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.
V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.
Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.