Špenátová krémová polévka s tahini

Moje hodnocení
14x

Krémovou polévku z listového špenátu připravíte opravdu během krátké chvilky a snadno tak připravíte uspokojivé jídlo, když vás začne honit hlad. Pokud tuto polévku budete podávat jako večeři, přidejte třeba zastřené vejce nebo kousek sýra a opražená semínka, aby vás polévka lépe zasytila.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje. Cibulku nasekejte nadrobno a zprudka opražte na oleji. Stáhněte plamen a do hrnce přidejte utřené stroužky česneku, zamíchejte a nechte zatáhnout 1–2 minuty. Přisypte římský kmín, bazalku, koriandr, kari, zamíchejte a hned zalijte vývarem. Hrnec přiklopte a polévku přiveďte k varu. Do vroucího vývaru vhoďte špenátové listy, přiklopte a nechte 10 minut provařit.
  2. Polévku odstavte, nechte mírně vychladnout a rozmixujte dohladka. Nakonec ji dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou. Polévku podávejte se lžičkou tahini.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty