Špenátová krémová polévka s tahini

Moje hodnocení
5x

Krémovou polévku z listového špenátu připravíte opravdu během krátké chvilky a snadno tak připravíte uspokojivé jídlo, když vás začne honit hlad. Pokud tuto polévku budete podávat jako večeři, přidejte třeba zastřené vejce nebo kousek sýra a opražená semínka, aby vás polévka lépe zasytila.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • olivový olej 2 lžíce
  • bílá cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • mletý římský kmín 1/2 lžičky
  • sušená bazalka 1/2 lžičky
  • mletý koriandr 1/2 lžičky
  • kari koření 1/2 lžičky
  • zeleninový vývar 700 ml
  • proprané špenátové listy 300 g
  • šťáva z 1 limetky
  • sezamová pasta tahini k podávání 60 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje. Cibulku nasekejte nadrobno a zprudka opražte na oleji. Stáhněte plamen a do hrnce přidejte utřené stroužky česneku, zamíchejte a nechte zatáhnout 1–2 minuty. Přisypte římský kmín, bazalku, koriandr, kari, zamíchejte a hned zalijte vývarem. Hrnec přiklopte a polévku přiveďte k varu. Do vroucího vývaru vhoďte špenátové listy, přiklopte a nechte 10 minut provařit.
  2. Polévku odstavte, nechte mírně vychladnout a rozmixujte dohladka. Nakonec ji dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou. Polévku podávejte se lžičkou tahini.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty