návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Špenátová krémová polévka s tahini

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Špenátová krémová polévka s tahini
Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově Špenátová krémová polévka s tahini
Krémovou polévku z listového špenátu připravíte opravdu během krátké chvilky a snadno tak připravíte uspokojivé jídlo, když vás začne honit hlad. Pokud tuto polévku budete podávat jako večeři, přidejte třeba zastřené vejce nebo kousek sýra a opražená semínka, aby vás polévka lépe zasytila.

Postup

  1. V hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje. Cibulku nasekejte nadrobno a zprudka opražte na oleji. Stáhněte plamen a do hrnce přidejte utřené stroužky česneku, zamíchejte a nechte zatáhnout 1–2 minuty. Přisypte římský kmín, bazalku, koriandr, kari, zamíchejte a hned zalijte vývarem. Hrnec přiklopte a polévku přiveďte k varu. Do vroucího vývaru vhoďte špenátové listy, přiklopte a nechte 10 minut provařit.
  2. Polévku odstavte, nechte mírně vychladnout a rozmixujte dohladka. Nakonec ji dochuťte solí, pepřem a limetkovou šťávou. Polévku podávejte se lžičkou tahini.
Špenátová krémová polévka s tahini
Autor: Jíme zdravě ve městě i na venkově Špenátová krémová polévka s tahini

Jíme zdravě ve městě i na venkově

Už potřetí můžete ochutnávat a zkoušet novinky z kuchyně v podání oblíbené kuchařky Jíme zdravě. Tentokrát s podtitulem Příběhy kuchařů, jako jste vy. Trojice mladých studentů totiž protentokrát přišla se zcela novým konceptem kuchařky. V hlavní roli byli totiž fanoušci, kteří pomohli s výběrem, zkoušením a ochutnáváním receptů. V kuchařce najdete tak nejen recepty, ale také příběhy a fotografie lidí, se kterými jídla vařili.

“Slíbili jsme, že připravíme kuchařku podle vašich přání. Tak jsme pracovali 8 měsíců, ujeli 1 438 kilometrů, vařili v osmi kuchyních po různých koutech České republiky,” libují si studenti, tedy konkrétně trio Barbora Kravková, Barbora Hlubučková a Petr Novák.

V novém vydání najdete osm kapitol: Pomalé snídaně, Rychlovky do krabičky, V hlavní roli zelenina, Kvalitní kousek masa, Sladké radosti, Návštěva u babičky, Posezení s přáteli a Víkend v kuchyni.

Kuchařku najdete v knihkupectvích od 25. října, 256 stran za 399 Kč.

Související témata: Polévky