návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čokoládová bábovka s cheesecake náplní

Hodnoceno: 6x
12 porcí
do 1,5 hodiny
Čokoládová bábovka s cheesecake náplní
Autor: Marek Kučera Čokoládová bábovka s cheesecake náplní
Splněný sen. Hutné, vláčné a vlhké čokoládové těsto, ovšem odpíchnuté svěží zakysanou smetanou, a uvnitř hromada neméně svěží tvarohové náplně – tahle americká kombinace absolutně nemá chybu. Inovace, která se může stát instantní klasikou.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bábovkou formu lehce vymažte tukem nebo vystříkejte olejem ve spreji. 
  2. Na náplň promíchejte nejlépe v robotu krémový sýr s cukrem dohladka. Přidejte vejce, vanilku a mouku a dobře promíchejte. Dejte stranou.
  3. Na těsto promíchejte kakao, čokoládu a granule kávy ve velké míse. Zalijte vroucí vodou a mísu přikryjte. Nechte stát 5 minut. V menší misce promíchejte mouku, sůl a sodu.
  4. Čokoládovou směs prošlehejte dohladka. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Až bude vychladlá, vmíchejte do ní smetanu.
  5. Nejlépe v robotu utřete máslo, cukr a vanilku (trvá to asi 3 minuty), až vznikne světlá nadýchaná směs. Po jednom k ní zatřete vejce. Při nízké rychlosti postupně a střídavě zašlehávejte moučnou a čokoládovou směs, začněte a končete moukou. Ušlehejte hladké těsto.
  6. Do připravené formy vlijte o něco víc než polovinu těsta. Na těsto dejte tvarohovou náplň tak, aby nestékala k okrajům formy. Navrch vlijte zbylé těsto. Formu vložte do trouby a bábovku pečte asi 50 minut. Když do středu těsta vpíchnete špejli, mělo by na ní ulpět pár vlhkých drobků, těsto zůstane velmi vláčné. Nechte ve formě na mřížce chladnout asi 10 minut, pak bábovku vyklopte a nechte úplně vychladnout.
  7. Mezitím ohřejte na středním stupni v kastrůlku smetanu s kukuřičným sirupem, až bude směs horká. Sundejte z plotýnky a vmíchejte za stálého šlehání čokoládu, až vznikne hladká poleva. Nechte ji trochu vychladnout a pak jí zakapejte bábovku. Před podáváním nechte asi 10 minut stát, aby poleva trochu ztuhla.
Čokoládová bábovka s cheesecake náplní
Autor: Marek Kučera Čokoládová bábovka s cheesecake náplní

Další tradiční i nevšední recepty na bábovky nejdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:  

Podzimní číslo Prima FRESH 2019

Vychutnejte si podzim plný zážitků s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Související témata: bábovka , cheesecake , čokoláda , Sladké