Suroviny
- vejce 6 ks
- cukr krupice 300 g
- vanilkový cukr 20 g
- máslo 180 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- hladká mouka 450 g
- kypřicí prášek do pečiva 13 g
- mletý mák 200 g
- červený rybíz 250 g
Dokončení

Postup přípravy
- Bílky oddělte od žloutků a odložte je stranou. Žloutky vyšlehejte s oběma cukry. Následně přidejte změklé máslo a po jeho zašlehání i smetanu. Bílky vyšlehejte dotuha a opatrně je vmíchejte do žloutkové směsi.
- Nyní vmíchejte prosátou mouku s kypřicím práškem a mák. Nakonec do těsta opatrně zapracujte ovoce.
- Připravené těsto nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy a pečte při 180 °C 60–75 minut. Upečenou bábovku nechte chvíli vychladnout a poté ji opatrně vyklopte.
- Bábovku servírujte poprášenou cukrem a ozdobenou kuličkami rybízu.

Vyzkoušejte také klasický rybízový koláč s drobenkou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Rybízový koláč s drobenkou – klasický recept jako od babičky
Inspirujte se i dalšími recepty s mákem