Suroviny
- jahody 300 g
- polotučný tvaroh 500 g
- čekankový sirup (např. Čekankový originál 4SLIM) 100 g
- celozrnná špaldová krupice 200 g
- vejce 3 ks
- máslo (měkké) 100 g
- kypřicí prášek do pečiva 1 sáček
- citronová kůra 1 plod
Postup přípravy:
- Formu na bábovku vymažte kouskem másla a vysypte troškou krupice. Pokud máte formu silikonovou, tento krok přeskočte. Troubu předehřejte na 170 °C.
- Oddělte bílky od žloutků a žloutky smíchejte s tvarohem, čekankovým sirupem, máslem a citronovou kůrou. Řádně promíchejte.
- Krupici smíchejte s kypřicím práškem do pečiva. Jahody nakrájejte na čtvrtky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- Tvarohovou směs smíchejte s krupicí a jahodami a nakonec opatrně vmíchejte nejprve polovinu sněhu a potom až zbytek.
- Celou směs dejte do bábovkové formy a pečte přibližně 45 minut. Na povrchu by měla být zlatavá a vnitřek otestujte špejlí tak, že do bábovky píchnete a pokud na špejli není lepivé těsto, bábovka je hotová.

Lehká tvarohová bábovka s jahodami vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky Zdroj: se souhlasem Betty&Vojty
Chcete si upéct klasickou bábovku? Pusťte si náš videorecept
Kompletní recept najdete ZDE: Mramorová hrníčková bábovka
Nebo vyzkoušejte další recepty s čekankovým sirupem: