redakce Prima FRESH

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky

Moje hodnocení
2x

Vyzkoušejte tvarohovou bábovku s jahodami podle receptu od foodblogerského dua jménem Betty&Vojta! Díky špaldové krupici, čekankovému sirupu a polotučnému tvarohu je bábovka krásně vláčná, o něco lehčí a ideální i pro ty, kteří se snaží hlídat svůj jídelníček.

12 porcí
60 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy:

  1. Formu na bábovku vymažte kouskem másla a vysypte troškou krupice. Pokud máte formu silikonovou, tento krok přeskočte. Troubu předehřejte na 170 °C.
  2. Oddělte bílky od žloutků a žloutky smíchejte s tvarohem, čekankovým sirupem, máslem a citronovou kůrou. Řádně promíchejte.
  3. Krupici smíchejte s kypřicím práškem do pečiva. Jahody nakrájejte na čtvrtky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  4. Tvarohovou směs smíchejte s krupicí a jahodami a nakonec opatrně vmíchejte nejprve polovinu sněhu a potom až zbytek.
  5. Celou směs dejte do bábovkové formy a pečte přibližně 45 minut. Na povrchu by měla být zlatavá a vnitřek otestujte špejlí tak, že do bábovky píchnete a pokud na špejli není lepivé těsto, bábovka je hotová.

Chcete si upéct klasickou bábovku? Pusťte si náš videorecept

Kompletní recept najdete ZDE: Mramorová hrníčková bábovka

Nebo vyzkoušejte další recepty s čekankovým sirupem:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty