Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Moje hodnocení
0x

Hřejivá, sytá a plná chutí – přesně taková je mexická fazolová polévka, která vás zasytí i zahřeje. Díky kombinaci fazolí, zeleniny, koření a sýrů získáte jídlo, které je ideální na podzimní či zimní večery. Navíc ji doplníte křupavou quesadillou, takže se stane malým mexickým svátkem na vašem stole.

4 porce
45 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Připravte zeleninu – fazole sceďte, cibuli, česnek, mrkev, papriku i pórek nakrájejte na kousky.
  2. Na rozpáleném oleji orestujte česnek, cibuli a mrkev. Přidejte uzenou papriku, rajčata a koření. Vsypte fazole (asi třetinu nechte zatím stranou), zalijte vývarem a vařte na mírném ohni asi 20 minut.
  3. Připravte náplň na quesadillu. Pórek smíchejte s paprikou, zbylými fazolemi, fetou, goudou, koriandrem a chilli papričkou. Osolte a opepřete.
  4. Tortilly z jedné strany opečte, na opečenou stranu vždy rozdělte asi čtvrtinu sýrové směsi, přehněte a opečte z obou stran nasucho.
  5. Z polévky vyjměte bobkový list a rozmixujte ji dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Polévku rozdělte do misek, přidejte zbylou zeleninovo-sýrovou směs a servírujte s kousky quesadilly nakrájenými na čtvrtky.

PRIMA TIPY:

  • Do polévky můžete přidat i trochu kukuřice nebo kousky pečené papriky – získá ještě výraznější chuť.
  • Pokud máte rádi pikantnější jídla, použijte více chilli nebo přidejte pár kapek pálivé omáčky.
  • Quesadillu můžete připravit i s pečeným nebo grilovaným kuřecím masem – bude ještě sytější.

Vyzkoušejte také italskou minestrone s fazolemi podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Italská minestrone s bazalkovým pestem – hustá polévka plná zeleniny, fazolí a těstovin

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů