redakce Prima FRESH

Sopa de albóndigas: Mexická polévka s masovými kuličkami

Moje hodnocení
1x

Albóngidas jsou malé masové kuličky. Ve španělské kuchyni se často podávají jako tapas s rajčatovou omáčkou. Oblíbené jsou ale i v mexické kuchyni a často se podávají jako součást syté polévky se zeleninou a bylinkami. Ideální jídlo do podzimních plískanic.

8 porcí
90 minut
mexická

Masové kuličky

Polévka

Postup přípravy

  1. Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na masové kuličky a promíchejte je. Vytvarujte z nich malé kuličky o průměru 1 cm a rozložte je v jedné vrstvě na plech.
  2. Ve velkém hrnci na středním plameni osmahněte na olivovém oleji cibuli, mrkev, celer a brambory. Přidejte rajčata nakrájená na kostičky a nechte zkaramelizovat. Poté přidejte rajčatovou passatu, vývar, česnek, bobkové listy, sušené oregano a římský kmín. Na středním plameni přiveďte k varu a poté plamen stáhněte.
  3. Přidejte masové kuličky a pokračujte v dušení, dokud nejsou uvařené, asi 20-40 minut. Během posledních 10 minut vaření přidejte do polévky zelené fazolky a cuketu. Podávejte s koriandrem, plátky jalapeño papriček, klínky limetky a tortillami.

Syté polévky, které nahradí hlavní jídlo najdete i v české kuchyni. Vyzkoušejte například poctivou gulášovku podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty