Suroviny
- fazole (pinto; např. Bonduelle) 3 konzervy (celkem cca 480 g)
- cibule 1 ks
- olej 2 lžíce
- česnek 3 stroužky
- římský kmín 1 lžička
- koriandr 1 lžička
- oregano (sušené) 1 lžička
- uzená paprika 1 lžička
- kajenský pepř (mletý) 1/2 lžičky
- krájená rajčata 1 konzerva
- zeleninový vývar (nebo voda) 1,5–2 sklenice
- sůl
Postup přípravy:
- Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět. Do hrnce přidejte česnek nasekaný najemno a koření. Na mírném stupni míchejte asi půl minuty.
- Do hrnce vlijte krájená rajčata a zeleninový vývar nebo vodu. Prozatím bude stačit 1,5 plechovky od rajčat. Osolte a zamíchejte. Přiklopené vařte 20 minut.
- Do hrnce přidejte 2 balení pinto fazolí. Vařte 1–2 minuty. Poté rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
- Do polévky přidejte zbylou plechovku pinto fazolí, minutu povařte. Podle chuti zakápněte limetkovou šťávou.
- Polévku podávejte ozdobenou tenkými plátky ředkvičky, rozdrobeným sýrem a najemno nakrájeným koriandrem.
Chcete další jídlo s fazolemi? Vyzkoušejte tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Fazolový guláš
Nebo tyto pochoutky: