Mexická polévka s pinto fazolemi

Moje hodnocení
4x

Přemýšlíte, jak dostat do svého jídelníčku více luštěnin? Zkuste o něco méně známé druhy, jako třeba pinto fazole, ze kterých si připravte třeba polévku! Mile vás překvapí a hlavně krásně zasytí.

4 porce
45 minut
mexická

Suroviny

K podávání:

Postup přípravy:

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte olej a cibuli nechte zesklovatět. Do hrnce přidejte česnek nasekaný najemno a koření. Na mírném stupni míchejte asi půl minuty.
  2. Do hrnce vlijte krájená rajčata a zeleninový vývar nebo vodu. Prozatím bude stačit 1,5 plechovky od rajčat. Osolte a zamíchejte. Přiklopené vařte 20 minut.
  3. Do hrnce přidejte 2 balení pinto fazolí. Vařte 1–2 minuty. Poté rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
  4. Do polévky přidejte zbylou plechovku pinto fazolí, minutu povařte. Podle chuti zakápněte limetkovou šťávou.
  5. Polévku podávejte ozdobenou tenkými plátky ředkvičky, rozdrobeným sýrem a najemno nakrájeným koriandrem.

Chcete další jídlo s fazolemi? Vyzkoušejte tento videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Fazolový guláš

Nebo tyto pochoutky:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bonduelle


Přečtěte si také

Recepty