návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Fazolová polévka

Hodnoceno: 29x
4 porce
do 1 hodiny
Fazolová polévka
Autor: Slepičárna blog Fazolová polévka
I když se už začíná oteplovat, pořád se nám mohou hodit recepty na syté a hřejivé polévky. Fazolová je jistota, za to vám ručíme! ;)

Postup

  1. Fazole propláchněte a namočte do vody přes noc. Pak podle potřeby ještě dolijte vodu, přidejte trošku soli a vařte je doměkka, každé luštěniny se vaří jinak dlouho, chce to kontrolovat. Slijte je a nechte stranou.
  2. Na sádle orestujte nasekanou cibulku. Přidejte nasekaný česnek, restujte. Poté vmíchejte protlak a zase orestujte. Snižte teplotu, zaprašte moukou a za stálého míchání vytvořte jíšku, restujte asi minutu.
  3. Přidejte papriku, nechte ji v jíšce rozpustit, přidejte bobkové listy, zalijte studeným vývarem a zvyšte teplotu.
  4. Jakmile začne polévka vřít, zase snižte teplotu, vmíchejte uvařené fazole, dochuťte solí a pepřem a vařte nezakryté asi 20 minut. Nakonec přidejte nasekanou petrželku a podávej třeba s chlebem.
  5. Tip: Do fazolové polévky se hodí i brambory. Oloupejte je, nakrájejte na kostičky a dejte je do polévky hned po zalití vývarem, aby se stihly uvařit doměkka.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla