návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Fazolová polévka s vepřovými nožičkami

4 porce
nad 2 hodiny
Fazolová polévka s vepřovými nožičkami
Autor: Marek Bartoš / Italská kuchyně Fazolová polévka s vepřovými nožičkami
Tradiční italská kuchyně je vlastně kuchyní chudých. Lidé byli zvyklí zpracovávat vše, co vypěstovali, a suroviny zužitkovat do poslední kostičky. Lahodným důkazem budiž tato hustá polévka, která vám zlepší náladu především v pořádné zimě.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Den předem, alespoň na 10 hodin, namočte fazole do velkého množství vody. 
  2. Vepřové nožičky vařte v osolené vodě s vinným octem doměkka, dokud se nezačnou rozpadat na kousky, trvá to zhruba 2 hodiny. Vodu slijte a nožičky nechte vychladnout. Oberte je, maso a kůži nakrájejte na nudličky. 
  3. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Tymián nebo majoránku obvažte kuchyňským provázkem, půjdou snáze vyjmout. V hrnci rozehřejte 6 lžic oleje, vsypte šalotku, česnek, bylinky a guanciale a restujte dozlatova. Fazole sceďte, vsypte do hrnce k šalotce a přidejte rajčatový protlak a vroucí vodu tak, aby pokryla fazole. Vsypte maso a kůži a vařte 40 minut, až fazole změknou. Po 30 minutách vyjměte bylinky. 
  4. Jakmile jsou fazole měkké, vyjměte guanciale, osolte a opepřete. Zhruba třetinu fazolí odeberte a rozmixujte ponorným mixérem dohladka a vlijte zpět k fazolím. Získáte tak silnou a hutnou polévku. 
  5. Rozdělte ji na talíře, zakápněte olejem, posypte lístky tymiánu a podle chuti strouhaným pecorinem. 
Reklama
Fazolová polévka s vepřovými nožičkami
Autor: Marek Bartoš / Italská kuchyně Fazolová polévka s vepřovými nožičkami

Italská kuchařka
Riccardo Lucque

Šéfkuchař restaurace Aromi a zakladatel sítě restaurací a bister s prodejem delikates La Collezione Riccardo Lucque ztělesňuje Itálii v Praze. Svou pílí, nadšením a neutuchající energií dokázal přivézt skutečné italské poklady, z kterých připravuje takové lahůdky, že si po jejich ochutnání připadáte jako na dovolené na Apeninském poloostrově. Jeho neobyčejná životní cesta z přímořského regionu Marché do srdce Evropy a kuchařské umění okouzlilo šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha natolik, že se rozhodl vydat jeho kuchařku. Italská kuchařka s příběhem obsahuje 104 receptů na domácí těstoviny, rizota, zeleninové předkrmy, polévky, masa i ryby, na které je Riccardo specialista. Podrobné recepty doplňují krásné fotografie Marka Bartoše, který s Riccardem odjel i do Itálie a navštívil jeho rodinu a oblíbené dodavatele. Tato kniha vás přenese na dovolenou a jakmile si z ní něco uvaříte, zažijete ji všemi smysly.
Vydalo nakladatelství Sevruga.
Související témata: Hlavní jídla , Italská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama