Suroviny
- máslo 30 g
- mrkev 2 ks
- cibule 2 ks
- řapíkatý celer 2 stonky
- anglická slanina 100 g
- červená rajčata 3 ks
- kuřecí vývar 1 l
- bobkový list 1 ks
- rozmarýn 10 g
- penne (těstoviny ) 100 g
- červené fazole 1 plechovka
- cuketa (mladá) 2 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý )
- Bazalkové pesto 125 g
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Na něj vhoďte mrkev a celer nakrájené na kolečka, nasekanou cibuli, slaninu nakrájenou na kostičky a restujte 10 minut, dokud vše nezačne hnědnout. Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a opékejte dalších 5 minut.
- Přidejte vývar a bylinky, přiveďte do varu a potom přidejte těstoviny. Vařte asi 10 minut, až budou těstoviny měkké a uvařené.
- Fazole propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Do hrnce přidejte cukety a fazole. Vařte 3–5 minut nebo dokud se fazole neprohřejí. Ochuťte solí a pepřem. Podávejte teplé s bazalkovým pestem.
Vyzkoušejte také polévku minestrone podle videoreceptu s Emanuelem Ridi