Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Italská minestrone
Tradiční italskou polévku minestrone zdobí více druhů sezonní zeleniny, luštěniny i drobné těstoviny. Můžete ji ale udělat s plněnými těstovinami, jako jsou ravioli nebo tortellini, aby polévka byla vydatnější.
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Máslo 30 g
- mrkev 2 ks
- Cibule 2 ks
- řapíkatý celer 2 stonky
- Anglická slanina 100 g
- rajčata 3 ks
- kuřecí vývar 1 l
- Bobkový list 1 ks
- Rozmarýn 10 g
- těstoviny penne 100 g
- červené fazole 1 plechovka
- mladá cuketa 2 ks
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- bazalkové pesto 125 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velkém hrnci rozehřejte máslo. Na něj vhoďte mrkev a celer nakrájené na kolečka, nasekanou cibuli, slaninu nakrájenou na kostičky a restujte 10 minut, dokud vše nezačne hnědnout. Přidejte oloupaná a nakrájená rajčata a opékejte dalších 5 minut.
- Přidejte vývar a bylinky, přiveďte do varu a potom přidejte těstoviny. Vařte asi 10 minut, až budou těstoviny měkké a uvařené.
- Fazole propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat. Do hrnce přidejte cukety a fazole. Vařte 3–5 minut nebo dokud se fazole neprohřejí. Ochuťte solí a pepřem. Podávejte teplé s bazalkovým pestem.
Italská minestrone, foto: Profimedia.cz