Pikantní mexický kotlík s fazolemi – rychlé bezmasé jídlo plné bílkovin podávejte s rýží

Moje hodnocení
4x

Mexické fazole jsou populární pokrm, který skvěle chutná, zasytí a dodá tělu potřebné živiny. Je to takové bleskové bezmasé chilli, tentokrát ale sin carne (bez masa). Každopádně, pokud chcete, můžete do základu orestovat kousek klobásy nebo uzené slaniny, což jídlu dodá výraznější chuť. Kromě rýže lze podávat i s bulgurem nebo s pečivem.

4 porce
20 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na měsíčky a orestujte v hrnci na rozehřátém oleji dosklovata.
  2. Přidejte na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájené chilli papričky. Krátce společně orestujte.
  3. Do hrnce nalijte rajčata a fazole (klidně i s nálevem) a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a zvolna vařte asi 10 minut.
  4. Rýži propláchněte, zalijte dostatečným množstvím vody, osolte a uvařte doměkka. Nakonec do hotové rýže vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte s fazolemi.
PRIMA TIP: K podávání můžete přidat pár lžic zakysané smetany nebo hustého bílého jogurtu. A stylově jídlo zakápnout troškou limetové šťávy.

Připravte také klasické chilli con carne podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Klasické chilli con carne s mletým hovězím masem a červenými fazolemi podle Karolíny Kamberské

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Klára Michalová

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH Klára Michalová

Přečtěte si také

Recepty