Suroviny
- červená cibule 1 ks
- rostlinný olej 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- chilli papričky 2 ks
- drcená rajčata 1 plechovka (400 g)
- červené fazole 1 plechovka (400 g)
- bílé fazole 1 plechovka (400 g)
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- rýže 150 g
- hladkolistá petržel (nebo koriandr)

Postup přípravy
- Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na měsíčky a orestujte v hrnci na rozehřátém oleji dosklovata.
- Přidejte na plátky nakrájený česnek a na kolečka nakrájené chilli papričky. Krátce společně orestujte.
- Do hrnce nalijte rajčata a fazole (klidně i s nálevem) a přiveďte k varu. Osolte, opepřete a zvolna vařte asi 10 minut.
- Rýži propláchněte, zalijte dostatečným množstvím vody, osolte a uvařte doměkka. Nakonec do hotové rýže vmíchejte nasekanou petrželku a podávejte s fazolemi.
PRIMA TIP: K podávání můžete přidat pár lžic zakysané smetany nebo hustého bílého jogurtu. A stylově jídlo zakápnout troškou limetové šťávy.
Připravte také klasické chilli con carne podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Klasické chilli con carne s mletým hovězím masem a červenými fazolemi podle Karolíny Kamberské