Suroviny
- brambory (malé,varný typ A) 4 ks
- mražený hrášek 100 g
- jarní cibulka 1 ks
- treska (filet ) 1 ks (200 g)
- hladká mouka 50 g
- vejce 1 ks
- strouhanka 50 g
- řepkový olej (na smažení) asi 250 ml
- sůl
Dresink
- cibule (nadrobno nasekaná) 1 lžíce
- kari koření 1 lžička
- kardamom (mletý ) 1 špetka
- ovocné pyré (neslazené jablečné ) 4 lžíce
- hnědý cukr 1 lžička
- balzamikový ocet (bílý ) 1 lžíce
- olivový olej 1 lžíce
- zakysaná smetana 2 lžičky
- sůl
Postup přípravy
- Brambory uvařte ve slupce v mírně osolené vodě akorát na skus. Hrášek nechte roztát v míse. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a vsypte ji k hrášku.
- Suroviny na dresink rozmíchejte lžící dohladka.
- Uvařené brambory sceďte a ještě horké je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zlehka je promíchejte s hráškem, jarní cibulkou a dresinkem.
- Filet tresky nakrájejte na kousky a osolte je. Rybu postupně obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V hrnci rozehřejte 3cm vrstvu oleje a smažte kousky ryb z obou stran dozlatova, podle velikosti to trvá zhruba 3 minuty z každé na středním stupni. Usmažené filety položte na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.
PRIMA TIP: Rybu a bramborový salát uchovávejte odděleně, protože jinak by trojobal zvlhl a změkl. Před jídlem kousky ryby pokapejte citronovou šťávou podle chuti.