zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Fish and chips ve skle
Autor: Míchané saláty ve sklenici Fish and chips ve skle

Fish and chips ve skle aneb Smažená treska s lehkým bramborovým salátem

Hodnoceno: 5x
Tento salát připomíná Londýn a velký výběr úžasných variací ikonického britského pokrmu Fish and Chips. Akorát je lehčí, vtipnější a chutná dobře teplý i vlahý. A je přímo vymyšlený tak, abyste si ho mohli vzít s sebou na cesty.
do 1 hodiny
2 porce

reklama

Postup

  1. Brambory uvařte ve slupce v mírně osolené vodě akorát na skus. Hrášek nechte roztát v míse. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a vsypte ji k hrášku. 
  2. Suroviny na dresink rozmíchejte lžící dohladka. 
  3. Uvařené brambory sceďte a ještě horké je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zlehka je promíchejte s hráškem, jarní cibulkou a dresinkem. 
  4. Filet tresky nakrájejte na kousky a osolte je. Rybu postupně obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V hrnci rozehřejte 3cm vrstvu oleje a smažte kousky ryb z obou stran dozlatova, podle velikosti to trvá zhruba 3 minuty z každé na středním stupni. Usmažené filety položte na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk. 

PRIMA TIP: Rybu a bramborový salát uchovávejte odděleně, protože jinak by trojobal zvlhl a změkl. Před jídlem kousky ryby pokapejte citronovou šťávou podle chuti.

Fish and chips ve skle
Autor: Míchané saláty ve sklenici Fish and chips ve skle

reklama

Míchané saláty ve sklenici
Karin Stöttinger

Salát jako předkrm, hlavní chod nebo sladké překvapení, a také ideální jídlo na výlet nebo do kanceláře. Salát umí být jednoduchý, ale i rafinovaný, vždycky však nabytý chutěmi. Záleží jen na vás, jak popustíte uzdu své fantazii a recepty ze všech koutů světa se necháte inspirovat, nebo je alespoň napoprvé zkusíte podle autorky. Její kombinace chutí v salátu i dresinku jsou nevšední a baví malé i velké strávníky. Vrstvením do sklenice také umožníte každému, aby si namíchal salát podle svých preferencí a vyhnete se vybírání neoblíbených surovin. 

Vydalo nakladatelství Anag