Karin Stöttinger

Fish and chips ve skle aneb Smažená treska s lehkým bramborovým salátem

Moje hodnocení
10x

Tento salát připomíná Londýn a velký výběr úžasných variací ikonického britského pokrmu Fish and Chips. Akorát je lehčí, vtipnější a chutná dobře teplý i vlahý. A je přímo vymyšlený tak, abyste si ho mohli vzít s sebou na cesty.

2 porce
60 minut

Suroviny

Dresink

Postup přípravy

  1. Brambory uvařte ve slupce v mírně osolené vodě akorát na skus. Hrášek nechte roztát v míse. Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a vsypte ji k hrášku.
  2. Suroviny na dresink rozmíchejte lžící dohladka.
  3. Uvařené brambory sceďte a ještě horké je oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zlehka je promíchejte s hráškem, jarní cibulkou a dresinkem.
  4. Filet tresky nakrájejte na kousky a osolte je. Rybu postupně obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. V hrnci rozehřejte 3cm vrstvu oleje a smažte kousky ryb z obou stran dozlatova, podle velikosti to trvá zhruba 3 minuty z každé na středním stupni. Usmažené filety položte na papírovou utěrku, která vsákne přebytečný tuk.

PRIMA TIP: Rybu a bramborový salát uchovávejte odděleně, protože jinak by trojobal zvlhl a změkl. Před jídlem kousky ryby pokapejte citronovou šťávou podle chuti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Karin Stöttinger

Anag Karin Stöttinger

Salát jako předkrm, hlavní chod nebo sladké překvapení, a také ideální jídlo na výlet nebo do kanceláře. Salát umí být jednoduchý, ale i rafinovaný, vždycky však nabytý chutěmi. Záleží jen na vás, jak popustíte uzdu své fantazii a recepty ze všech koutů světa se necháte inspirovat, nebo je alespoň napoprvé zkusíte podle autorky. Její kombinace chutí v salátu i dresinku jsou nevšední a baví malé i velké strávníky. Vrstvením do sklenice také umožníte každému, aby si namíchal salát podle svých preferencí a vyhnete se vybírání neoblíbených surovin.

Vydalo nakladatelství Anag.


Přečtěte si také

Recepty