Poklady francouzské kuchyně: Treska po pařížsku

Moje hodnocení
2x

Když budete mít štěstí, narazíte v Paříži ještě dnes na klasické, staromódní restaurace. Takové, kde číšníci slouží celý život a kde jsou na jídelníčku tradiční rodinná jídla. Tato lehká, elegantní úprava bělomasé ryby s delikátní omáčkou k nim rozhodně patří.

4 porce
30 minut
francouzská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Olej a asi 60 g másla (cca 4 lžíce) rozehřejte při střední teplotě ve velké silnostěnné pánvi. Filety ryby z obou stran osolte, opepřete a zlehka obalte v mouce. Opečte je dozlatova, 3 až 4 minuty z každé strany. Uchovejte teplé.
  2. Z pánve seškrabte případné přípečky, přidejte zbylé 2 lžíce másla a na středním stupni osmažte šalotku nakrájenou na tenké plátky až zvláční, trvá to asi 5 minut. Vlijte víno a nechte ho asi 3 minuty odpařit. Snižte teplotu, vlijte smetanu a zlehka velmi krátce povařte. Omáčku podle chuti osolte a opepřete. Přelijte ji přes rybu a podávejte s vařenými bramborami, posypané pažitkou či petrželkou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty