S vášní pro jídlo pro Whirpool

Fish & chips: treska v křupavé strouhance a hranolky z trouby

Moje hodnocení
5x

Kdo by neznal fish and chips, tradiční anglické jídlo, které bývá smažené v oleji a servírované v listu včerejších novin. Tuhle smaženou pochoutku můžete trochu odlehčit a obojí, tedy jak rybu, tak i hranolky připravit v troubě. Když zkombinujete horký vzduch a páru, upeče se treska tak, že bude vevnitř krásně šťavnatá a strouhanka na jejím povrchu křupavá a dozlatova pečená s minimem tuku.

4 porce
60 minut
anglická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve připravte hranolky. Oloupané brambory nakrájejte na delší hranolky, pod tekoucí vodou opláchněte a osušte v utěrce. Hranolky zakápněte asi dvěma lžícemi oleje, promíchejte a rozložte na plech vyložený pečicím papírem.
  2. Vložte do trouby a pečte asi 20 minut při 200 °C. Pokud máte doma parní troubu, ideální je program pro horkovzdušné pečení při teplotě 200 °C se střední úrovní páry.
  3. Mezitím připravte rybu: tresku nakrájejte na jednotlivé proužky, osolte a opepřete ze všech stran.
  4. Připravte obalovací směs, na kterou prošlehejte vejce s dijonskou hořčici, nastrouhanou citronovou kůrou a sušeným česnekem.
  5. Proužky ryby nejprve obalte v mouce, potom ve vaječné směsi a nakonec v panko strouhance.
  6. Obalenou rybu lehce zakápněte olejem, rozložte na pečicí rošt a vložte do trouby nad plech s hranolky. Tresku pečte společně s hranolky ještě dalších 20 minut dozlatova.
  7. Podávejte s hráškem, který jen rozmrazíte a vidličkou rozmačkáte nahrubo, s tatarkou a klínkem citronu na zakápnutí.

null

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S vášní pro jídlo pro Whirpool


Přečtěte si také

Recepty