Lukáš Holý / OSSEGG

Treska v pivním těstíčku s mačkaným hráškem a tatarskou omáčkou

Moje hodnocení
18x

Lukáš Holý, šéfkuchař pivovarsské restaurace Ossegg, se s námi podělil o recept na dokřupava osmaženou tresku v ochuceném těstíčku s tradiční kaší z mladého hrášku a domácí tatarkou připravenou z pivní majonézy.

1 porce
60 minut
anglická

Ryba

Těstíčko

Hrášek

Tatarka (4-6 porcí)

Pivní majonéza

Postup přípravy

  1. Majonéza: Tyčovým mixérem šlehejte žloutky, hořčici, pivo, pepř, kmín, sůl a citron a potom postupně zašlehejte olej až do požadované konzistence.
  2. Tatarka: Kapary propláchněte, nechte okapat a nakrájejte najemno. Okurky nakrájejte najemno. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno. Petržel nakrájejte najemno.
  3. Do misky dejte majonézu, přimíchejte kapary, okurky, šalotku, petržel a citronovou šťávu. Dle chuti osolte a opepřete. Dobře promíchejte a nechte 30 minut chladit v lednici.
  4. Těstíčko: V misce smíchejte mouky, jedlou sodu a sůl. Poté přidejte pivo a sodovku a vymíchejte metlou hladké těstíčko.
  5. Dejte do lednice a nechte odpočinout a chladit 2–3 hodiny
  6. Mačkaný hrášek: Hrášek povařte 2 minuty v oslazené vroucí vodě.
  7. Slijte vodu a polovinu hrášku rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem a vmíchejte polovinu másla. Propasírujte.
  8. Zbylý hrášek rozšťouchejte, osolte a opepřete a přidejte zbylé máslo. Promíchejte s hráškovou kaší. Dosolte dle chuti.
  9. Ryba: Filet vykostěte, zbavte kůže, ze všech stran osolte a obalte v hladké mouce.
  10. Přebytečnou mouku oklepejte a filet obalte ve vychlazeném připraveném těstíčku.
  11. Smažte 5 minut dozlatova v oleji rozpáleném na 180 stupňů Celsia. Rybu během smažení opatrně otočte.

PRIMA TIPY:

  • Do tatarské omáčky můžete vmíchat i jedno uvařené vejce nakrájené nebo nastrouhané najemno. Můžete přidat špetku kajenského pepře anebo najemno nasekanou čerstvou chilli papričku.
  • Těstíčko na obalení ryby se špatně připravuje v množství na jednu porci. Výše uvedené množství vystačí na 2–3 porce ryby. Těstíčko se dá uchovat v lednici i několik dní, aniž by ztratilo na kvalitě.
  • Čerstvý hrášek lze v tomto případě v mimo sezonu použít mražený.
  • Rybu podávejte s řezem citronu na pokapání, lze použít i ocet v rozprašovači. Ideální přílohou k rybě jsou smažené bramborové hranolky.

Skvělé jídlo a pivo můžete ochutnat v pivovarské restauraci OSSEGG v Praze na Vinohradech, Římská 45. Budete-li mít čas a chuť, požádejte sládka a domluvte si prohlídku minipivovaru.

Více info na praha.ossegg.com

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Lukáš Holý / OSSEGG


Přečtěte si také

Recepty