Suroviny
Postup přípravy
- Hřbet z tresky bez kostí a bez kůže lehce osolte, zasypte nasekanými bylinkami a potřete trochou česneku.
- Takto připravený hřbet zabalte do tenkých plátků pancetty a pečte v troubě na 185 °C dle potřeby.
- Křepelčí vejce vařte po dobu 3 minut. Brambory a celer uvařte v lehce osolené vodě, sceďte a rozmixujte do hladké kaše.
- Přidejte smetanu, mléko a máslo. Fava fazole a chřest oloupejte.
- Chřest spařte ve vroucí vodě cca 2 minuty a zchlaďte ho ve studené vodě.
- Před podáváním ho zprudka opečte na rozpálené pánvi a ke konci přidejte lžíci másla. Dochuťte solí a pepřem.
Tip sommeliera: „Takto připravená ryba si zaslouží důstojné a plné víno. Aroma lipového květu, jemného koření a plné chuti, kterou doplní elegantní kyselinka. Zde je jasnou volbou Ryzlink Rýnský Víno Mikulov Sommelier Club 2019 pozdní sběr,“ říká sommelier Petr Mašek.
Treska v pancette s chřestem a celerovým pyré 2 Zdroj: se souhlasem Osobní vinotéky