Inna Valoušková

Pečená treska na zelenině s křupavou bylinkovou strouhankou

Moje hodnocení
3x

Máte přebytek zeleniny z vlastní zahrádky nebo jste jí nakoupili víc, než zvládnete zpracovat s recepty, které už dobře znáte? Pak se určitě budou hodit nějaké nové tipy! Proto byste měli vyzkoušet tuto pečenou tresku na zelenině, kterou skvěle podtrhne křupavá strouhanka. Ideální jídlo pro celou rodinu, které zvládnete levou zadní.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Cuketu zase na větší kostičky, cherry rajčátka ponechte celá, pokud ale máte větší rajčata, tak je přepulte nebo rozkrájejte na čtvrtiny.
  2. Do zapékací mísy nasypte pokrájenou zeleninu, přidejte stroužky česneku, vše osolte, opepřete, posypte bylinkami, zakápněte octem balzamiko, bílým vínem a olivovým olejem. Vše lehce promíchejte.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C horký vzduch. Strouhanku můžete použít již hotovou, ale já ji raději připravuji doma z bílého pečiva. Krajíce pečiva nakrájejte na menší kousky, hoďte do mixéru a rozmixujte na strouhanku.
  4. Tu pak dobře smíchejte s nasekanými bylinkami, olivovým olejem a špetkou soli.
  5. Filety tresky (můžete použít i lososa či pstruha) osolte a opepřete a položte do zapékací mísy na zeleninu.
  6. Na každý plátek naneste lžící silnější vrstvu ochucené strouhanky. Vše lehce znovu zakápněte olivovým olejem a dejte do předehřáté trouby péct 25–30 minut.
  7. Podávejte s bramborovou kaší či kuskusem.

Vyzkoušejte i další recepty z tresky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Inna Valoušková

Garden and kitchen Inna Valoušková

Autorka blogu Garden & kitchen pěstuje na své zahradě téměř všechnu zeleninu a pak z ní vaří pro rodinu a přátele nápadité recepty tradičního i zcela fantazijního střihu. „Mojí největší zálibou je vymýšlet skvělá jídla, ve kterých využiji sezonní zeleninu. Spontánnost a jednoduchost je při vaření a pečení moje hlavní motto,“ popisuje. Z této vášně a úspěchu blogu napsala první kuchařku Rok s Garden & kitchen, druhý díl vznikl jako odpověď na častý dotaz fanoušků a čtenářů blogu: A co bude dál? V knize najdete mnoho lahodných pokrmů, které si můžete uvařit po příchodu z práce i o víkendu, krásné fotky zahrady a jejích zvířecích obyvatel, a hlavně pestrou paletu zeleniny. Inna vás přesvědčí, že pěstovat si zeleninu a pak ji všechnu sníst, je vlastně docela snadné.

www.gkshop.cz


Přečtěte si také

Recepty