Máte přebytek zeleniny z vlastní zahrádky nebo jste jí nakoupili víc, než zvládnete zpracovat s recepty, které už dobře znáte? Pak se určitě budou hodit nějaké nové tipy! Proto byste měli vyzkoušet tuto pečenou tresku na zelenině, kterou skvěle podtrhne křupavá strouhanka. Ideální jídlo pro celou rodinu, které zvládnete levou zadní.
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte na měsíčky. Cuketu zase na větší kostičky, cherry rajčátka ponechte celá, pokud ale máte větší rajčata, tak je přepulte nebo rozkrájejte na čtvrtiny.
-
Do zapékací mísy nasypte pokrájenou zeleninu, přidejte stroužky česneku, vše osolte, opepřete, posypte bylinkami, zakápněte octem balzamiko, bílým vínem a olivovým olejem. Vše lehce promíchejte.
-
Troubu předehřejte na 180 °C horký vzduch. Strouhanku můžete použít již hotovou, ale já ji raději připravuji doma z bílého pečiva. Krajíce pečiva nakrájejte na menší kousky, hoďte do mixéru a rozmixujte na strouhanku.
-
Tu pak dobře smíchejte s nasekanými bylinkami, olivovým olejem a špetkou soli.
-
Filety tresky (můžete použít i lososa či pstruha) osolte a opepřete a položte do zapékací mísy na zeleninu.
-
Na každý plátek naneste lžící silnější vrstvu ochucené strouhanky. Vše lehce znovu zakápněte olivovým olejem a dejte do předehřáté trouby péct 25–30 minut.
-
Podávejte s bramborovou kaší či kuskusem.
Pečená treska na zelenině s křupavou bylinkovou strouhankou
Zdroj: Garden & Kitchen
Pečená treska na zelenině s křupavou bylinkovou strouhankou
Zdroj:
Garden & Kitchen
Vyzkoušejte i další recepty z tresky