archiv Boxxi

Pečená treska loin s teplým salátem z čočky beluga

Moje hodnocení
12x

Loin je vysoký bílý sval masa zcela bez kostí. Kvalitou ho můžeme přirovnat ke svíčkové. Je jemné a šťavnaté a s oříškovou chutí černé čočky tvoří harmonický pár, který vašemu tělu dodá pořádnou porci bílkovin, omega-3, vlákniny, minerálů a vitamínů A, B a D.

2 porce
30 minut

Ryba

Čočka

Postup přípravy

  1. Porce tresky loin nechte den předem rozmrznout v chladničce. Pak lehce osušte a osolte.
  2. Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte kořenovou zeleninu doměkka. Čočku uvařte podle návodu na skus.
  3. Na rozpálenou pánev (výkon plotýnky na 50 %) položte pečicí papír a na něj rybu. Po 2 minutách otočte a další 2 minuty opékejte i z druhé strany. Poté sundejte z pánve.
  4. Petrželku nakrájejte nahrubo a smíchejte s čočkou a kořenovou zeleninou. Doprostřed mělkého talíře dejte ochucenou čočku a navrch položte porci ryby.

Rybí boxxi – pro zdravý životní styl

Rybí maso je bohatým zdrojem živin a tělu prospěšných tuků. Islandské ryby se navíc vyznačují velmi nízkým obsahem těžkých kovů. Právě tento typ ryb, který odborníci doporučují konzumovat i několikrát týdně, najdou zákazníci v nabídce e-shopu Boxxi. Kromě tradičních druhů jako treska tmavá, treska obecná, arktický losos, tuňák jsou to i ty méně známé a chuťově velmi zajímavé jako okouník, mořský ďas nebo siven severní. Nechybí ani delikatesy v podobně uzeného lososa či halibuta. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Boxxi


Přečtěte si také

Recepty