Ryba
- treska (loin z tresky obecné (Boxxi)) 2 porce
- olivový olej 1 lžíce
- sůl
Čočka
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- máslo 50 g
- čočka (beluga) 150 g
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Porce tresky loin nechte den předem rozmrznout v chladničce. Pak lehce osušte a osolte.
- Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozpusťte máslo a orestujte kořenovou zeleninu doměkka. Čočku uvařte podle návodu na skus.
- Na rozpálenou pánev (výkon plotýnky na 50 %) položte pečicí papír a na něj rybu. Po 2 minutách otočte a další 2 minuty opékejte i z druhé strany. Poté sundejte z pánve.
- Petrželku nakrájejte nahrubo a smíchejte s čočkou a kořenovou zeleninou. Doprostřed mělkého talíře dejte ochucenou čočku a navrch položte porci ryby.
Rybí boxxi – pro zdravý životní styl
Rybí maso je bohatým zdrojem živin a tělu prospěšných tuků. Islandské ryby se navíc vyznačují velmi nízkým obsahem těžkých kovů. Právě tento typ ryb, který odborníci doporučují konzumovat i několikrát týdně, najdou zákazníci v nabídce e-shopu Boxxi. Kromě tradičních druhů jako treska tmavá, treska obecná, arktický losos, tuňák jsou to i ty méně známé a chuťově velmi zajímavé jako okouník, mořský ďas nebo siven severní. Nechybí ani delikatesy v podobně uzeného lososa či halibuta. Ke každé rybě si mohou zákazníci vybrat víno z produkce malých tuzemských i zahraničních vinařství, které se k ní chuťově hodí nejlépe.
Pečená treska loin s teplýcm salátem z čočky beluga 2 Zdroj: archiv Boxxi