Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré

Moje hodnocení
3x

Jemné filé z aljašské tresky v aromatické česnekovo-bylinkové marinádě s kapary, podávané s krémovým celerovým pyré – ideální volba pro chuťově výrazný oběd či večeři, která vás nebude stát mnoho úsilí. Tento recept navíc spojuje jednoduchost s elegancí!

2 porce
45 minut

Suroviny

Pyré:

Postup přípravy:

  1. Filé z tresky nechte povolit. Mezitím si připravte marinádu z nasekaného česneku, kaparů a rozpuštěného másla. Přidejte sůl, pepř, trošku olivového oleje, nasekanou petrželku a vše promíchejte.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček vyložte pečicím papírem. Filé z tresky přendejte do pekáčku, osolte a opepřete. Vrchní část potřete marinádou a pečte asi 12 minut.
  3. Mezitím připravte celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na asi 2×2 cm velké kostičky. Doměkka uvařte v osolené vodě a poté sceďte. Následně přendejte do mixovací nádoby, přidejte máslo a smetanu a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Upečenou tresku podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem.

Připraveno ve spolupráci s blogem Slepičárna.

Když už jsme u toho celeru, pusťte si tento videorecept:

Kompletní recept najdete ZDE: Celerová pomazánka s mrkví a jablkem

Nebo vyzkoušejte další recepty s treskou:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mylord Premium


Přečtěte si také

Recepty