Suroviny
Pyré:
- celer (větší) 1/2 ks
- máslo 20 g
- smetana ke šlehání (33%) 100 ml
- sůl
- pepř
Postup přípravy:
- Filé z tresky nechte povolit. Mezitím si připravte marinádu z nasekaného česneku, kaparů a rozpuštěného másla. Přidejte sůl, pepř, trošku olivového oleje, nasekanou petrželku a vše promíchejte.
- Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček vyložte pečicím papírem. Filé z tresky přendejte do pekáčku, osolte a opepřete. Vrchní část potřete marinádou a pečte asi 12 minut.
- Mezitím připravte celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na asi 2×2 cm velké kostičky. Doměkka uvařte v osolené vodě a poté sceďte. Následně přendejte do mixovací nádoby, přidejte máslo a smetanu a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí a pepřem.
- Upečenou tresku podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem.
Připraveno ve spolupráci s blogem Slepičárna.
Když už jsme u toho celeru, pusťte si tento videorecept:
Kompletní recept najdete ZDE: Celerová pomazánka s mrkví a jablkem
Nebo vyzkoušejte další recepty s treskou: