Suroviny
- filet z tresky 750 g
- červená cibule 3 ks
- máslo 3 lžíce
- česnek 3 stroužky
- mletá sladká paprika 2 lžičky
- rajský protlak 2 lžíce
- červené chilli papričky (drcené, nakládané v oleji) 1/2 lžičky
- cukr 1 lžička
- bobkový list 1 ks
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- černé pivo 300 ml
Postup přípravy
- Filé z tresky nakrájejte na větší kousky, osolte a nechte chvíli odležet.
- Nejprve na pánvi rozpusťte máslo a nechte lehce zesklovatět na proužky nakrájené cibule. Do zapékací mísy či pekáče rozprostřete část osmahnuté cibule. Na ni rozložte osolené kousky filetů.
- Do zbylé části v pánvi přisypte drcený česnek, mletou papriku, chilli a nechte jen krátce na mírném ohni rozvonět. Poté přidejte rajčatový protlak, bobkový list, mletý pepř, cukr a zalijte pivem. Přiveďte k varu a minutu vařte.
- Touto směsí zalijte filé v pekáči. Pečte na 200 °C asi 25 minut. Poté asi pět minut pod grilem, dokud se šťáva nevypeče. Podávejte s chlebem.
Vyzkoušejte také tradiční špekáčky na pivu podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE