Smooth & cooking

Zapečená treska na zeleninové podušce se slaným sýrem

Moje hodnocení
10x

Jídla z jednoho pekáče nebo hrnce jsou celosvětově oblíbená. Není divu, když při jejich přípravě zašpiníte minimum nádobí, že? :) Tímto stylem lze připravit bezmasé jídlo, ale i třeba kuřecí nebo právě ryby! Ochutnejte tuto specialitu snadnou na přípravu a nenáročnou na suroviny.

2 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve umyjte a pokrájejte zeleninu na kostičky cca 2 až 3 cm. Vložte ji do pekáčku.
  2. Poté na zeleninu rozdrobte fetu nebo balkánský sýr a promíchejte.
  3. Dále na zeleninu položte filety ryby, posypte kořením na ryby, solí a pepřem.
  4. Zakápněte citronovou šťávou.
  5. Pokud chcete, můžete na rybu přidat nastrouhaný sýr, který se při pečení rozpeče.
  6. Česnek rozkrojte na poloviny a nalijte na něj trochu olivového oleje.
  7. Přidejte do pekáčku a nakonec vše zalijte olivovým olejem.
  8. Rozpalte troubu na 200 °C a pečte po dobu 30 minut.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty