Suroviny
- treska 2 filety
- červená cibule 2 ks
- česnek 1 palička
- rajčata (velká ) 6 ks
- žlutá paprika 1 ks
- cuketa 1 ks
- mrkev (malá ) 6 ks
- feta (nebo balkánský sýr) 100 g
- rybí koření
- olivový olej
- citronová šťáva trocha
- sýr na strouhání (příp. strouhaný sýr na rybu)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Nejprve umyjte a pokrájejte zeleninu na kostičky cca 2 až 3 cm. Vložte ji do pekáčku.
- Poté na zeleninu rozdrobte fetu nebo balkánský sýr a promíchejte.
- Dále na zeleninu položte filety ryby, posypte kořením na ryby, solí a pepřem.
- Zakápněte citronovou šťávou.
- Pokud chcete, můžete na rybu přidat nastrouhaný sýr, který se při pečení rozpeče.
- Česnek rozkrojte na poloviny a nalijte na něj trochu olivového oleje.
- Přidejte do pekáčku a nakonec vše zalijte olivovým olejem.
- Rozpalte troubu na 200 °C a pečte po dobu 30 minut.
Zapečená treska na zeleninové podušce se slaným sýrem 2 Zdroj: Smoothcooking.cz